דברים - שתי זוגות עקיבות בחול של מי? | תנ"ך ופרשת שבוע דברים - שתי זוגות עקיבות בחול של מי? | תנ"ך ופרשת שבוע

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
5,046
נקודות
507
עַד מִדְרַךְ כַּף רָגֶל, ברש"י: עד שיבא יום דריסת כף רגל על הר הזיתים, שנאמר (זכריה יד, ד) ועמדו רגליו וגו'.

ואפשר ע"פ משל ששמעתי באחד שהלך ביער והסתכל לאחוריו וראה על החול שתי זוגות של עקיבות, והבין שזוג אחד שלו וזוג שני כביכול של השכינה שהולכת עמו לכל מקום, עד שהגיע למקום סכנה יותר מכל המקומות, מיד הסתכל לאחוריו וראה על החול רק זוג אחד של עקיבות, וצעק אל השם יתברך: רבש"ע בדיוק במקום סכנה עזבת אותי? ענהו הבורא כביכול, בני טעית, חשבת שזוג העקיבות שלך הם, ואינם אלא שלי, ואותך נשאתי על כתפי, ובזה אפשר עד מדרך כף רגל, היינו עד שכלו כל הקיצין ויגיע יום הכי קשה בגלות אדום, ואז יהיה מדרך כף רגל רק שלי ואתכם אשא על כתפי, אכי"ר.

ואפשר שנרמז כאן החגים שמחזיקים את בני ישראל בגלות עד מדרך כף רגליו על הר הזיתים, והם חנוכה ופורים, "מדרך כף רגל" מרמז עד שתכלה רגל מן השוק, כף אותיות פך - השמן. כף ר"ת פורים כפורים. "כף רגל" מרמז על שטר המכירה שכתב המן על רגלו של מרדכי. "מדרך כף רגל" שדרך מרדכי על המן.​

הודעות מומלצות

מי קראו לו שתי שמות, וספרו קרוי בשמו האחד...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון