• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
יישר כח על הכתבה העתיקה.
שמת לב - מה הצד השווה של כל העילויים המוזכרים בכתבה..?
עפ"י רוב בני או חתני מיוחסים!
אכן מטבע הדברים רה"י לוקחים חתן עילוי ואין על כך תלונה, אבל מה שכן... מה עם עשרות העילויים האלמונים הלא מיוחסים..?
משום מה נשמטו ולכה"פ לא קבלו יצוג נכבד בכתבה. ואם טעיתי את"מ...

יש בנותן טעם לצטט את דעת הגראי"ל על ההתייחסות הנאותה [קרי הפושרת] לבעלי כשרון ועילויים בפרט. ואולי יעורר בזה דיון רציני באשכול בנוגע להתייחסות הנכונה לנלי"ם....

בשיחה של רבי חזקיהו יוסף מישקובסקי הביא שסיפר לו אברך שהרה״י מרן הגראי"ל אמר פעם: מעולם לא נחשב אצלי בחור בעל כשרון יותר מבחור שאינו בעל כשרון. אותו אברך הגיב: "צריך להיות מלאך בשביל זה, בעל כישרון זה יותר מעניין, מציאות!

אמר לו הרב שטיינמן: עמד לי מול עיני הדברים של הרמב״ם – כתוב בגמרא בסוכה שמונים תלמידים היו לו להלל הזקן, גדול שבכולן יונתן בן עוזיאל, קטן שבכולן – רבן יוחנן בן זכאי. והרמב״ם, כשהוא מונה את שושלת הדורות משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע וכו', והלל העביר לר' יוחנן בן זכאי היורש של הלל – זה ריב״ז, קטן שבכולן! אמר הרה״י: אין אתה יודע איזה מהן יוכשר, וכל מי שקצת לימד בחורים יודע – שבהרבה מקרים הבעלי כישרון רק נפלו.

והסביר גם למה, כיון שרוב הבעלי כישרון הם בעלי גאוה, ואין אני והוא יכולים לדור בכפיפה אחת. והענווים, העמלים בתורה, שמתפללים על זה, ולומדים בהתמדה – גדלו עד למעלה ראש! ולכן אומר הרה״י – מעולם לא התלהבתי מבעלי כישרון יותר מדי ולא הפחתתי בחשיבות למי שאינו בעל כשרון.
נקודה מעניינת. צודק.
אם כבר הגראי"ל, יש להזכיר גם ביחס לנושא הראשון שהעלית, מסרטון הגאווה הידוע.. שהאמת עמדה בראש מעייניו של מרן הגראי"ל מעל כל חשבון של ייחוס כזה או אחר (או של ההפך מייחוס כדהתם).

אפשר ללמוד איתך חברותא
בכל אופן תן לי 8 שמות
ולפי התיאור הרבה דמויות אני עושה לך הנחה
מכיר זה לא אומר שיש לי קשר הדוק איתם.

אם יש כאן אפשרות להודעה פרטית אכתוב לך בל"נ שמות.
לדעתי, לא מכובד כ"כ לכתוב שמות בפרהסיא ולעשות השוואות.
יכול להיות שמספיק שאני יאמר לך באיזה איזור אני נמצא, וזה יספיק.

שכחת את רבך רבי משה בויאר
אבל האמת זה לא הסגנון שמחפשים
כולל השמות שהבאת
והסיבה הם ת"ח אמתיים אבל זה לא הסגנון של שליטה אבסולוטית כמו רבי עמרם פריד הרב באקאן הרב ישראל שניאור הרב מאיר אליהו
שמבחינת הערכה הם לא מתקרבים לגר"מ בויאר ולגרצ"א פרידמן וכן לא ת"ח בעומק וביון הסוגיות וכן אליבא דהלכתא כמותם ואל מתקרבים לשולי אדרתם
אבל מבחינת בקיאות שליטה ושליפה זה כמה רמות מעל ואני מכיר את השמות שאמרתי ואת השמות שאמרת
לא הבנתי אתה חושב שהוא חיפש מכונת זיכרון .
כי אני מכיר את הרב מחשב שהוא בעל זיכרון צילומי.
חסיד באבוב 45.
יתכן וכוונת הכותב היתה שבסלבודקא וכדו' יותר מכירים אותו עקב קרבתו הרבה לר' דוב.

זכיתי להכירו ומדובר בבעל זיכרון עצום, לא משהו מהעולם הזה.
ואגב כשמדברים איתו בלומדע'ס וכדו' הוא מצטנע ולא אוהב לחוות דעה, הוא נצמד יותר למה שמוכרח ומה שכתוב.

לגבי שאר הרשימה שהזכרת, זכינו ובדורנו יש מאות ואולי גם אלפים עם הסגנון של הפרנם הזה.
ידידי הסתפקתי הרבה זמן אם להגיב לך .
ובסוף החלטתי כן מכל מיני סיבות ואכמ''ל,

אם אתה מכיר אלפים בסגנון של ר' צבי אשר פרידמן כנראה אתה פשוט לא מכיר את ר' צבי וזאת לא בושה.
גש כעת לשכונת משכנות תעלה לביכנ''ס תפגוש אברך ליטאי קלאס ותשאל אותו. אחרי זה אני יודע שפשוט תמחוק את ההודעה שלך הקודמת

וכן הגר''ש בהגר''ד פגשת אותו פעם דיברת איתו פעם , פשוט מוציא אותי מהכלים שכל האשכול הזה אנשים טוענים טענות בלי שפעם אחת פגשו את האיש ,

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
ידידי הסתפקתי הרבה זמן אם להגיב לך .
ובסוף החלטתי כן מכל מיני סיבות ואכמ''ל,

אם אתה מכיר אלפים בסגנון של ר' צבי אשר פרידמן כנראה אתה פשוט לא מכיר את ר' צבי וזאת לא בושה.
גש כעת לשכונת משכנות תעלה לביכנ''ס תפגוש אברך ליטאי קלאס ותשאל אותו. אחרי זה אני יודע שפשוט תמחוק את ההודעה שלך הקודמת

וכן הגר''ש בהגר''ד פגשת אותו פעם דיברת איתו פעם , פשוט מוציא אותי מהכלים שכל האשכול הזה אנשים טוענים טענות בלי שפעם אחת פגשו את האיש ,

אחד מהשנים שכתובים כאן אני מכיר וזכיתי לדבר עמו כמה פעמים בלימוד.
הבעיה היא שאני מכיר עוד עשרות ת"ח מופלגים בסדר גודל.
וחבל להיכנס להשוואות מיותרות.

אחד מהשנים שכתובים כאן אני מכיר וזכיתי לדבר עמו כמה פעמים בלימוד.
הבעיה היא שאני מכיר עוד עשרות ת"ח מופלגים בסדר גודל.
וחבל להיכנס להשוואות מיותרות.

יש לי כ'''כ הרבה חברים ליטאים שאומרים לי את זה בפה מלא שר' צבי הוא משהו חד בדרא .
וגם פה בפורום הוזכר כמה וכמה פעמים ע''י ליטאים על גדלותו.

דברת על הרב באקן אז שמעתי מאחד ממש ששמע מר' דב שאחרי ר' חצקל השאיר חתן כמותו .
וכידוע לכל סלבודקער שר' דב אוחז מגאונתו של ר' צבי ע''פ הרב באקן .
רק תראה איך מעריכים אותו בחצרות חוג חזו''א איזה ביטוי יש לכל פסיקה בעופות וכדו'

וכידוע לכל סלבודקער שר' דב אוחז מגאונתו של ר' צבי ע''פ באקן .
לא מכיר את הרב צבי כלל, וגם את הרב באקן מכיר רק מד"ת שלו שקראתי. אבל מרגיש חובה למחות על ההשואה הבזויה, אלו ניוסי רחוב שלא שייכים לפורום, מהבקיאות של מי ר' דוב יותר אוחז. ידידי, עד היכן דרדרת את השיח.
מה גם שאתה משמיט את התואר רב מהרב באקן שהינו גאון עצום כידוע, וזה לא דבר שברשותך לעשות, לא משנה למי אתה בא להשוות אותו.
(בכלל, נמאס מקריאה לרבנים בשם משפחתם גרידא, לא הבנתי את המנהג המגונה מימי, אבל חבל ש הגיע הדבר גם למקום בו הכתיבה אמורה להיות יותר רשמית ומכובדת).

יש לי כ'''כ הרבה חברים ליטאים שאומרים לי את זה בפה מלא שר' צבי הוא משהו חד בדרא .
וגם פה בפורום הוזכר כמה וכמה פעמים ע''י ליטאים על גדלותו.
וחבל שאתה ממשיך לכתוב דברים מקירות בטנך ללא מחשבה.
דברת על באקן אז שמעתי מאחד ממש ששמע מר' דב שאחרי ר' חצקל השאיר חתן כמותו .
וכידוע לכל סלבודקער שר' דב אוחז מגאונתו של ר' צבי ע''פ באקן .
רק תראה איך מעריכים אותו בחצרות חוג חזו''א איזה ביטוי יש לכל פסיקה בעופות וכדו'
כתבתי הודעה.
וחשבתי שזה פרטי.
ראיתי שזה התפרסם לכולם, מיד מחקתי.
לצערי איני יודע איך כותבים בפרטי.
ולכן לא אגיב כאן בפרהסיא.
רק אומר
יש ביזוי ת"ח בהודעה שלך.
ואני לא רוצה להיכנס להשוואות על שמות מסויימים לכן לא אגיב בל"נ.

לא הבנתי אתה חושב שהוא חיפש מכונת זיכרון .
כי אני מכיר את הרב מחשב שהוא בעל זיכרון צילומי.

אתה פשוט מדבר בביטחון בלי לדעת על מה אתה סח וסליחה על הביטוי.

אתה גם מוציא אותי מהכלים
כי אתה בסה"כ צעיר
וכותב בביטחון כאילו אתה מכיר חוץ מחוג חזו"א ת"ח
אבל לגבי רבי צבי אשר אני איתך זה ת"ח נדיר ולא מצוי כלל
אבל אני חוזר זה לא האשכול

אני יכול לספר לציבור על עילוי גדול, בערך בן עשרים, שמו אליהו זיו, כעת חתן, השווער הרב בוכריס ראש ישיבה היכנשהו
לדבר עמו בלימוד זה מבהיל, ידע ויכולת ניתוח מדהימים, עכ"פ כלפי
את הבהלה קיבלתי כשהתווכחתי עמו על סוגיא שאני מכיר היטב, והוא עשה ממני קציצות

את הבהלה קיבלתי כשהתווכחתי עמו על סוגיא שאני מכיר היטב, והוא עשה ממני קציצות
אוההו! לעשות קציצות מר' יואל בסוגיא שהוא מכיר היטיב (זאת אומרת מקצוענות ממדריגה העליונה למי שמכיר) זה נדיר ביותר,
האם יש עוד אנשים שהצליחו לעשות את זה? (אני לא מדבר מאנשים שגם הם חזקים במיוחד באותם סוגיות).

תקרא שוב על מה התכתבתי איתו לפני שמר כבודו ישלח ידיו במקלדת
קראתי. חבל שבמקום להתייחס לטענתי, שלחת אותי לקרוא פעם שניה ללא שום תועלת.
ישנה סוג של בקיאות נדירה שאחרים לא הגיעו אליה עם כל הכבוד, והיא איננה מורידה מגדלותם.
בעיני השוואת אדם למחשב היא לא ראויה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון