תופעה: "הדבר הגדול של דורנו: מחזות נדירים של בקיאים עצומים בצעירותם" | דברי הימים| דף 4 תופעה: "הדבר הגדול של דורנו: מחזות נדירים של בקיאים עצומים בצעירותם" | דברי הימים| דף 4
יש את הגאון הרב רוזנבאך משהו, קיבל סמיכה ממרנא שר התורה זיע"א לדיינות, דיין בביתר,
אם מישהו יש יותר ידע בעניינו

כל גדולי הדור של היום, כבר בצעירותם נודעו כגדולים עצומים.
קנה מידה כזה - היה מאז ומעולם.
מנין לך?
כל מה שהיה פעם נשמע יותר מבריק..

אין לי שום מושג האם גדול"י בגיל ארבעים היו יותר גדולים מהרבנים הנוכחיים..

האמן לי כשיכתבו ספר ביוגרפיה על ר' בונים שרייבר עוד חמישים שנה זה ישמע אותם תיאורים פחות או יותר..

בקיצור רבני חוג חזו"א.
השאלה האם גם מי שאינו מהחוג גם אוחזים שהם חד בדרא..
הוא ציטט אותם כי אותם הוא מכיר,
והוא ממש התחנן למי שמכיר מחוגים אחרים שיזכיר.
למה להפוך גם את זה לפוליטיקה?

הרב משה חיים אולמן,
הרב שמואל בהגרי''ד גריינמן,
הרב צבי אשר פרידמן .
הרב ישראל טופורביץ,
שכחת את רבך רבי משה בויאר
אבל האמת זה לא הסגנון שמחפשים
כולל השמות שהבאת
והסיבה הם ת"ח אמתיים אבל זה לא הסגנון של שליטה אבסולוטית כמו רבי עמרם פריד הרב באקאן הרב ישראל שניאור הרב מאיר אליהו
שמבחינת הערכה הם לא מתקרבים לגר"מ בויאר ולגרצ"א פרידמן וכן לא ת"ח בעומק וביון הסוגיות וכן אליבא דהלכתא כמותם ואל מתקרבים לשולי אדרתם
אבל מבחינת בקיאות שליטה ושליפה זה כמה רמות מעל ואני מכיר את השמות שאמרתי ואת השמות שאמרת

לא הבנתי הגר''מ באקן הוא מרבני חוג חזו''א
חסיד באבוב 45.
יתכן וכוונת הכותב היתה שבסלבודקא וכדו' יותר מכירים אותו עקב קרבתו הרבה לר' דוב.

זכיתי להכירו ומדובר בבעל זיכרון עצום, לא משהו מהעולם הזה.
ואגב כשמדברים איתו בלומדע'ס וכדו' הוא מצטנע ולא אוהב לחוות דעה, הוא נצמד יותר למה שמוכרח ומה שכתוב.

לגבי שאר הרשימה שהזכרת, זכינו ובדורנו יש מאות ואולי גם אלפים עם הסגנון של הפרנם הזה.

לגבי שאר הרשימה שהזכרת, זכינו ובדורנו יש מאות ואולי גם אלפים עם הסגנון של הפרנם הזה.
אם היית מכיר את הגרצ"א פרידמן לא היית אומר את זה
אבל שוב זה לא השליטה, כמו הגדלות בסוגיות הכי נבוכות בש"ס
וזה מדהים לראות איך אחרי כל תפילה בכל יום ובכל זמן ניגשים ללוותו לשאול שאלות בסוגיות סבוכות, וכן שאלות בהלכה והוא עונה בבהירות ובפשטות מפליאה
ונהירין ליה שבילייהו כשבילי וכו'

אבל אני חוזר זה לא האשכול כאן
כאן מחפשים הרב ישראל שניאור הרב מאיר אליהו וכו' שהם תופעה מעניינת במה שהם
אם ירצו לפתוח אשכול אחר כמו האם רבי משה שאול או רבי שבח רבי צבי ובר או רבי שריאל וכו' רבי עזריאל או רבי מרדכי גרוס וכו' זה משהו אחר וגם קשה למדידה

אם היית מכיר את הגרצ"א פרידמן לא היית אומר את זה
אבל שוב זה לא השליטה, כמו הגדלות בסוגיות הכי נבוכות בש"ס
וזה מדהים לראות איך אחרי כל תפילה בכל יום ובכל זמן ניגשים ללוותו לשאול שאלות בסוגיות סבוכות, וכן שאלות בהלכה והוא עונה בבהירות ובפשטות מפליאה
ונהירין ליה שבילייהו כשבילי וכו'

אבל אני חוזר זה לא האשכול כאן
כאן מחפשים הרב ישראל שניאור הרב מאיר אליהו וכו' שהם תופעה מעניינת במה שהם
אם ירצו לפתוח אשכול אחר כמו האם רבי משה שאול או רבי שבח רבי צבי ובר או רבי שריאל וכו' רבי עזריאל או רבי מרדכי גרוס וכו' זה משהו אחר וגם קשה למדידה
מכיר, לא בהיכרות מאד אישית.
אבל אני יכול לומר את זה על הרבה דמויות שאני מכיר.

אולי אני מסתובב במקומוות מיוחדים מאד(:

בעקרון.. עם כל הבלאגן שיש על דמותו, מי שיאזין לשיעורי הינוקא יראה שיש שם איזו בקיאות מיוחדת, קשה להתעלם מזה.

מעבר לזה יש עוד הרבה שמות ב"ה. לי כרגע עולה לראש את הרב יצחק שמואל שוורץ, שמצטט בשיעוריו כמות עצומה של מקורות בצורה מעוררת השתאות. הרב צבי חשין. ועוד.

בעקרון.. עם כל הבלאגן שיש על דמותו, מי שיאזין לשיעורי הינוקא יראה שיש שם איזו בקיאות מיוחדת, קשה להתעלם מזה.

מעבר לזה יש עוד הרבה שמות ב"ה. לי כרגע עולה לראש את הרב יצחק שמואל שוורץ, שמצטט בשיעוריו כמות עצומה של מקורות בצורה מעוררת השתאות. הרב צבי חשין. ועוד.
שוב, בלי להיכנס לפוליטיקות למינהם, בקריאה בספריו [לא יודע כמה יצא ראיתי א' מהם], לא מרשים במיוחד.
הן אמת שהשיעורים לציבור [שמעתי כמה] מיוחדים ונדירים בהיקף ובהירות.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה