- תודות
- 664
- נקודות
- 91
אתה מכיר מישהו שכולם הסכימו לדרכו, בפרט אם זה דרך מחודשת?
עיין בספריו 'בן מלך', ולא תוכל להבין איך חשבת שזה מוזר.עברתי גם על מועדים אחרים, ונשמע ממש מוזר לענ"ד. אשמח לקבל הסבר מאחד מתלמידיו.
הוא היה אדם מקורי. לגבי פירות שנשתבחו בהם ארץ ישראל הוא כותב כל מיני רעיונות מתקדמים..
אם הבנתי אותך נכון (הנכד שלו?) אז באמת זה לא ראוי להתפרסם כאן (גם מי אמר שהוא דובר אמת?)
רצו להחרים אותו והרב אלישיב הגן עליו. אבל טוענים שהוא לא באמת ידע והכיר את האיש ואת תורתוכמות גדולי ישראל שהחזיקו ומחזיקים מר' לייב עולה בעשרות מונים [כמות] מאלו שלא.
לכאורה יוצא כך להדיא מהסוגיא של איסור אכילת מצה בערבב הפסח, מבואר בראשונים שמזמן איסור אכילת חמץ נחשב כבר כ'ארוסין' של המצה.
"קסם על שפתי מלך במשפט לא ימעל פיו", (משלי טז, י) ידוע מה שכתב אדונינו הגר"א זיע"א על הפסוק הזה. ואכמ"ל
מה מחודש??
זה ראשונים מפורשים, כמו שיטת הבעה''מ שאיסור אכילת מצה בער''פ חייל רק לאחר שחייל איסור חמץ מכיון שאז יש גדר של אירוסין עם המצות ואם יאכל להם זה בועל ארסתו בבית חמיו. ועוד בראשונים.
איני נמנה על אחד מתלמידיו (קראתי מעט מספריו ותו לא), ובכל זאת לדעתי ביארתי לך דברי קודשו שיאירו כשמש בצהרי היום.עברתי גם על מועדים אחרים, ונשמע ממש מוזר לענ"ד. אשמח לקבל הסבר מאחד מתלמידיו.
יש לו הסכמה על ספריו מהגר''ש אויערבאך זיע''א, לי זה מספיק.רצו להחרים אותו והרב אלישיב הגן עליו. אבל טוענים שהוא לא באמת ידע והכיר את האיש ואת תורתו
א''צ לעי' בבן מלך בשביל להבין הנ''ל יעוי' רמח''ל ודברי הראשונים במסכת פסחים
ואני הייתי אומר ''הוא לא הסכים עם דרך כולם''
הייתי בלדרמן בליל יו"ט שם דיבר הרב יצחק פנחס גולדווסר
כידוע, וכן כתב בספריו, שרואה את הגר"ל מינצברג כרבו המובהק באגדה..הייתי בלדרמן בליל יו"ט שם דיבר הרב יצחק פנחס גולדווסר
והרחיב בזה בגדר חג המצות באריכות לפי ר' לייב מינצברג
כאן זה הובא במשפט אחד לכן אינו כ"כ מובן
ועיין בספר בן מלך באריכות