• מדור זה נועד לסייע לחו"ר הפורום באיתור מקורות תורנים ומראי מקומות רלוונטיים. שימו לב: המדור לא מיועד לדיונים בנושא המקורות עצמם. דיונים אלה מתאימים למדורים אחרים.

תפילה בלא כונה כגוף בלא נשמה? פתחו לי פתח כפתחו של מחט ואפתח כפתחו של אולם?(בדרך אגב אולם זה רק של הבית המקדש כמו כיור או לא) "אין אורח מכניס אורח" "צדיק גוזר והקב"ה מקיים"
1"רחמנים בני רחמנים" 2"נתון בין הפטיש ובין הסדן" 3"מאן דמייתי אוכלוסא, מייתי מזונייהו".
4"כד יתבין ישראל ועסקין בשמחת התורה, קודשא בריך הוא אומר לפמליא
דיליה, חזו בני חביביי דמשתכחין בצרתא דלהון ועסקין בשמחתא )בחדוותא(
דילי" 5"לילות כימים"6"כבדהו וחשדהו"7"את הנעשה אין להשיב"8"אין הקב"ה מביא נסיון על האדם, אלא אם יעמוד בו"

נערך לאחרונה:
פתחו לי פתח כפתחו של מחט ואפתח כפתחו של אולם?
קול דודי דופק על ידי משה. בשעה שאמר: (שמות י"א) ויאמר משה: כה אמר ה' כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצרים. פתחי לי רבי יסא אמר: אמר הקב"ה לישראל: בני! פתחו לי פתח אחד של תשובה, כחודה של מחט, ואני פותח לכם פתחים שיהיו עגלות וקרניות נכנסות בו - שיר השירים רבה

ובתשליך ,שמקורו מסידור החיד''א, כתב - רַב לְהוֹשִׁיעַ הָאֵר עֵינֵינוּ כַּאֲשֶׁר בְּגֹדֶל רַחֲמֶיךָ הִבְטַחְתָּנוּ פִּתְחוּ לִי פֶּתַח כְּחֻדּוֹ שֶׁל מַחַט וַאֲנִי אֶפְתַּח לָכֶם פֶּתַח כְּפִתְחוֹ שֶׁל אוּלָם.

"אין אורח מכניס אורח"
כדכתיב בספר בן סירא (בן סירא כח, ג) הכל שקלתי בכף מאזנים ולא מצאתי קל מסובין וקל מסובין חחתן הדר בבית חמיו וקל מחתן אורח מכניס אורח וקל מאורח משיב דבר בטרם ישמע שנאמר (משלי יח, יג) משיב דבר בטרם ישמע אולת היא לו וכלמה - בבא בתרא צח ב

אשמח לעזרה.
הלימוד המפורסם 'ושכנתי בתוכם, בתוכו לא נאמר אלא בתוך כל אחד ואחד.'
מצוטט בנפש החיים מחז"ל וזכורני גם בעוד כמה מספרי האחרונים ואף החסידים שמצוטט מחז"ל. ולא מצאתי מקומו. (ראיתי כבר כמה שכתבו שלא נודע מקומו)

אשמח לעזרה.
הלימוד המפורסם 'ושכנתי בתוכם, בתוכו לא נאמר אלא בתוך כל אחד ואחד.'
מצוטט בנפש החיים מחז"ל וזכורני גם בעוד כמה מספרי האחרונים ואף החסידים שמצוטט מחז"ל. ולא מצאתי מקומו. (ראיתי כבר כמה שכתבו שלא נודע מקומו)
כבר דברו בזה באשכול זה כאן:
ושכנתי בתוכו לא נאמר אלא ושכנתי בתוכם בתוך כאו"א
הובא בספרים אין קץ אך לא נמצא מקורו

כמדומני המקור הכי קדום זה באלשיך הק'

כמראה מקום אציין כמה ספרי פתגמים שציינו מקורותיהם. ובזה יימצא מזור לבעיה שהעלה האשכול. אם כי שזה יכול להיות נושא בפנ"ע.
א. מכלול המאמרים והפתגמים של מה"ק.
ב. ספר של הרב אבוהב הפתגם השנון כמדומני
ג. ספר "צא מן התיבה" נמצא באוצה"ח, ובו הרבה משחקי מילים.
ודאי שהתחי"ם כאן יוכלו להוסיף עוד הרבה

ועשית ככל אשר יורוך לא כתוב בשום מקום.
יש בדיחה ששואלים למה כתוב ''השמר, פן, ואל הרי זה לאוים'' ולא מוזכר ''בל'' כגון בל תשחית ועוד? והתשובה פשוטה.
אבל לגופו של ענין יש בספר אוצר הידיעות של הגרי''מ שטרן שליט''א רשימת מאמרי חז''ל שלא קיימים או ששונים מהנוסח המקובל.
אמנם עד כמה שזכור לי מצאתי שם טעויות.
יש קרוב לזה.

ושמרת לעשות ככל אשר יורוך.
דברים יז,י

מצורף בזה בנושא פרק מג מספר שירה חדשה של הרב שמואל דדוד פרידמן שליט"א.

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓