ביטויים בלי מקור ברור - אימרות מחז"לות [אימרות חדשות שנעשו עם הזמן מחז"ל] | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 3 ביטויים בלי מקור ברור - אימרות מחז"לות [אימרות חדשות שנעשו עם הזמן מחז"ל] | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 3
תפילה בלא כונה כגוף בלא נשמה? פתחו לי פתח כפתחו של מחט ואפתח כפתחו של אולם?(בדרך אגב אולם זה רק של הבית המקדש כמו כיור או לא) "אין אורח מכניס אורח" "צדיק גוזר והקב"ה מקיים"

אינו שם כפי הידוע לי

אכן, והודפס נוסחת הגר"א בכמה סידורים בזמננו, כגון "אזור אליהו" ו"עליות אליהו"
נמצא חלק מזה בזוהר קרא כב א כדין קב''ה כניש לפליא דיליה ואמר חמו בני רחימי דאנון דחיקי בגלותא ושבקין צערא דילהון ואמנם אין שם הכל בשלמות אבל מצורף בערך מכמה מקומות ויעוי' תרגום שה''ש פ''א פט''ו

תפילה בלא כונה כגוף בלא נשמה? פתחו לי פתח כפתחו של מחט ואפתח כפתחו של אולם?(בדרך אגב אולם זה רק של הבית המקדש כמו כיור או לא) "אין אורח מכניס אורח" "צדיק גוזר והקב"ה מקיים"
1"רחמנים בני רחמנים" 2"נתון בין הפטיש ובין הסדן" 3"מאן דמייתי אוכלוסא, מייתי מזונייהו".
4"כד יתבין ישראל ועסקין בשמחת התורה, קודשא בריך הוא אומר לפמליא
דיליה, חזו בני חביביי דמשתכחין בצרתא דלהון ועסקין בשמחתא )בחדוותא(
דילי" 5"לילות כימים"6"כבדהו וחשדהו"7"את הנעשה אין להשיב"8"אין הקב"ה מביא נסיון על האדם, אלא אם יעמוד בו"

נערך לאחרונה:
פתחו לי פתח כפתחו של מחט ואפתח כפתחו של אולם?
קול דודי דופק על ידי משה. בשעה שאמר: (שמות י"א) ויאמר משה: כה אמר ה' כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצרים. פתחי לי רבי יסא אמר: אמר הקב"ה לישראל: בני! פתחו לי פתח אחד של תשובה, כחודה של מחט, ואני פותח לכם פתחים שיהיו עגלות וקרניות נכנסות בו - שיר השירים רבה

ובתשליך ,שמקורו מסידור החיד''א, כתב - רַב לְהוֹשִׁיעַ הָאֵר עֵינֵינוּ כַּאֲשֶׁר בְּגֹדֶל רַחֲמֶיךָ הִבְטַחְתָּנוּ פִּתְחוּ לִי פֶּתַח כְּחֻדּוֹ שֶׁל מַחַט וַאֲנִי אֶפְתַּח לָכֶם פֶּתַח כְּפִתְחוֹ שֶׁל אוּלָם.

"אין אורח מכניס אורח"
כדכתיב בספר בן סירא (בן סירא כח, ג) הכל שקלתי בכף מאזנים ולא מצאתי קל מסובין וקל מסובין חחתן הדר בבית חמיו וקל מחתן אורח מכניס אורח וקל מאורח משיב דבר בטרם ישמע שנאמר (משלי יח, יג) משיב דבר בטרם ישמע אולת היא לו וכלמה - בבא בתרא צח ב

הודעות מומלצות

הגאון הרב ברייש מציריך סיפר על יהודי חרדי שנסע...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון