בעלות עכשיו, על עוד ל' יום | בית המדרש | פורום אוצר התורה בעלות עכשיו, על עוד ל' יום | בית המדרש | פורום אוצר התורה
  • בשעה טובה ומוצלחת! העברנו את כל המאמרים והתגובות למדור החדש. לתשומת לבכם: תאריך פרסום התגובות התעדכן בעקבות ההעברה, אך כל התוכן נשמר בשלמותו. המדור כעת בהרצה, וב"ה בקרוב נפרסם עדכון כללים לגבי פרסום מאמרים, סדרות הרשאות גישה, ותוספת ניקוד. יתכנו מספר באגים ואנחנו עמלים על תיקונם בהקדם. בברכה צוות ההנהלה.
  • חדש בפורום הבלוגים התורניים: אנו שמחים לעדכן כי מעכשיו פורום "בלוגים תורניים" נפתח לתגובות – בשלב זה רק לבעלי הרשאה מתאימה, במסגרת תקופת הרצה. שימו לב: ייתכנו שינויים בהרשאות ובמדיניות בהתאם להתקדמות ההרצה.

היושב בישיבה

משתמש רשום
gemgem
תודות
113
נקודות
30
בענין מכאן ולאחר ל' רבו הביאורים, ובהקה"י ב"מ ריש פרק המפקיד כתב לבאר שכבר היום אני מקדש (או מוכר לצורך הענין) את הזמן של עוד ל' והכל החלות והמעשה חלים כבר עכשיו ולכן אין בעיה של כלתה. ולפי"ז ביאר את דברי התוס' ריש המפקיד שהמוכר בהמה לחבירו מכאן ולאחר ל' הגיזות והולדות הולכות כולם למוכר עיי"ש,
ולכאו' יש לערער עד"ק. דה זה פשוט שאם אחד יגנוב או יזיק את הבהמה לפני זמן השלושים וודאי שישלם לשניהם דהא גנבת גם את היום השלושים, וא"כ למה גיזות וולדות שייכות כולם למוכר הא הבהמה שלי גם ילדה, דהא גם עכשיו היא שלי בזמן של עוד ל' יום, ואותה בהמה ילדה עכשיו ודו"ק

וא"כ למה גיזות וולדות שייכות כולם למוכר הא הבהמה שלי גם ילדה, דהא גם עכשיו היא שלי בזמן של עוד ל' יום, ואותה בהמה ילדה עכשיו ודו"ק
פשוט וברור שכלפי גיזות וולדות שהם יוצאים מהבהמה צריך להסתכל של מי עכשיו הבהמה, וממילא גם מעשה ידיה שלו

פשוט וברור שכלפי גיזות וולדות שהם יוצאים מהבהמה צריך להסתכל של מי עכשיו הבהמה, וממילא גם מעשה ידיה שלו
למה, אבל הבהמה שלי עוד חודש ילדה עכשיו, אז השבח נוצר מבהמה שלי ושלך באותה מידה, דהא הסיבה שבעלמא זה שלי אינו בגלל שעכשיו זה שלי אלא כי זה שלי, ובנד"ד זה של שנינו

למה לגבי, אם בניזק אתה מסכים שזה הוזק גם לי אז למה בהושבח זה לא הושבח גם לי
זה הוזק, כי אחרי הנזק לא יהיה לי את הדבר אחר ל',
אבל בהושבח, שהשבח שייך לבעלים, וכלפי הפירות של היום הבעלים הוא הראשון

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

כתב המשנה ברורה (סימן תפה ס"ק ג) שהנשבע שלא...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון