האם תוכל ללמוד בעיון גדול יותר? - רעיון | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 4 האם תוכל ללמוד בעיון גדול יותר? - רעיון | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 4
קיבלתי, נראה שצודק כבודו. תודה על התיקון
תודה.
יותר מאשר לתקן אותך (שאז היה די בציטוט הראשון) טרחתי ללקט ולפרסם באשכול בנוגע ללימוד העיוני בישיבות של פעם, כי מזמן כואב לי לקרוא ולשמוע דברים שלא שמעו לא אבותינו, גם לא בניהם ונכדיהם, וחשבתי שאולי יהיה בזה קצת תועלת למי שרגלו (לפחות אחת..) נטועה בתוככי האטמוספירה וכח המשיכה הטבעי עוד מסוגל למנוע משכמותו להתנתק ולפרוח מעבר לכוכבים יחד עם סברותיו המעורפלים, ולקרקע אותו במעט.
כמובן אני לא נאיבי, ומי שכבר חלף עבר עם הרוח, בפרט אם רבותיו משבשים אותו (ואכמ"ל. לא התכוונתי לרב ספציפי, ולא לשום דבר.... ), זה חסר תועלת ליידע אותו איך למדו בדור שעבר הפרימיטיבי.... (סה"כ לפני עשרים שלושים שנה) לא ייאמן.

ישנם בחורים (ממש לא כולם), שיושבים ימים ולילות רק כדי לנסות ולהעמיד "גדר חדש בסוגיא", בהבנת הענין, במושג, בתוכן, בחלות, השלם את החסר... שלא משתווה לא לר' חיים או ר' שמעון גם לא להגרח"י שרייבר... אלא משהו סופר גאוני... (כך הם מספרים לחבריהם, למעשה הם מבלבלים ומבולבלים, מלבד דקדוקי עניות וסברות פורחות שלא מתכתבות עם שום הגיון בריא. הבור ריק אין בו מים), ומנפנפים בראש חוצות, במהלך הייחודי, הפילסופי, העמוק, המוגדר, המטופש! שלרוב שזורות בו מילים חסרות הקשר מעולם האקדמאי עם שביבי רעיונות פילוסופים מיושנים ותורה נעשית לפלסתר. ועל דא קא בכינא. ואכמ"ל.

אני מזדהה מאד עם כל מה שכתבת
ואכן המטרה היא לדרבן את הלומדים לעיין בצורה נכונה
הבעיה העיקרית היא חוסר הידע איך לעיין נכון
זה נושא כואב שעולה מדי פעם לשיח
אנו מקווים שיהיה ס"ד ואולי מהמסגרת/ארגון הזה יבוא תועלת גדולה לזה
זה מטרה מרכזית מאד וקריטית

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

בפרשת ויגש (בראשית מ"ו ד') כתוב "אנכי ארד עמך...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה