הדרך מאמונה לעבודת ד' | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית הדרך מאמונה לעבודת ד' | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית

אברימי בויאר

משתמש רשום
gemgem
פרסם מאמר
תודות
41
נקודות
53
לפני רבות בשנים ניצב לו בשדה ילד קטן, חמוד הוא הילד שובה כל לב מראהו, חכמתו, משיחים הבריות, חכמת פסלים ואלילים, אביו ממשפחה חשובה נכבדת ועשירה,
חושב הילד חושב וחושב, מיגע את מוחו עד כלות כוחו, מי ברא את העולם, מהיכן הוא נובע דורש לידע העלם, מהיכן הגיעו השמים, מי מעלה את המים לעננים ומי מורידם בחזרה, מי נותן לחם לכל העולם, חושב וחושב וחושב....
אביו אמר לו שהעולם נוצר על ידי גוש מתכת, אבל שאל אברהם, מי ברא גוש זה, אביו נעץ בו עינים מפחידות כאומר שאלה כזאת לעולם אין לשאול,
שהעולם נברא מפיצוץ הוא לא חשב לרגע, יחלפו עוד אלפי שנים עד שיטמטם מוח האדם לחשוב כך,

הגיע אברהם למסקנא, אלוקים ברא את העולם!!

מה הוא רוצה שיעשו? זה נאמר לו ע''י היוצר בעצמו,

עד כאן הכל ברור, אבל בא נדבר על בן דוד של אברהם, קוראים לו גוניאל, הוא השתכנע מבן דודו אברהם שיש אלוקים, ומאמין בזה בכל ליבו,

אבל........... לגוניאל יש בעיה, הוא נשוי לדודתו, הוא לא מוכן לרגע לחשוב על להיפרד ממנה, ממש לא מוכן,

מנסה אברהם לשכנע את גוניאל, עזוב אותה, נכון זה קשה, אבל אלוקים אמר,

נכון, מודה גוניאל, אלוקים אמר, אך מדוע שאני העשה זאת,

עונה לו אברהם: הוא יצרך מקדם, ומחיה אותך כל רגע ורגע, הכרת הטוב לו אתה חייב,

עונה לו גוניאל, א' אני לא כזה נהנה בעולם הזה, ב' גם מי שעשה לי חסדים עצומים אני לא מוכן להקריב עד כדי כך, ג' ואם אני לא רוצה להכיר טובה,

יש למישהו דרך לעזור לאברהם בויכוח?

הודעות מומלצות

מה ידידות יצר פוסט חדש...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון