ההבדל בין מוצרי חלב בהכשר העדה החרדית לאלו בהכשר ועדת מהדרין | פורום אוצר התורה

ההבדל בין מוצרי חלב בהכשר העדה החרדית לאלו בהכשר ועדת מהדרין

כותרת האשכול

שלמה דייטש

משתמש פעיל
פרסם מאמר
תודות
361
נקודות
102
אולי כי הם יודעים שהחלב של 'בעלזא' ושל ה'בד"ץ', מיוצרים באותה פס יצור? והשינוי של החותמת, לפוליטיקה בעלמא הוא? (כך שמעתי, אשמח אם מישהו יגיד לי שטעיתי.)
טעות לגמרי!

יש כמובן את המחלוקת המוכרת בענין המצלמות.
אבל הבעיה העיקרית היא בניתוח הבהמות, זה ניתוח שהמנתח מכניס את ידו עם סכין לתוך מעי הפרה, ואינו רואה את ידו, עד שהוא מגיע לחלק המוגלתי וחותך אותו, אין לו אפשרות לראות אם הוא לא דקר את הבהמה והטריף אותה, אבל וועדת מהדרין ממנים משגיח שיסתכל עליו וסומכים על כך שבגלל שהמשגיח מסתכל עליו הוא יזהר יותר.

אבל למשגיח אין אפשרות לראות אם הוא דקר את הבהמה (לא מנתחים את הבהמה, רק דוחפים פנימה יד עם סכין, והמשגיח לא יכול לצעוק על המנתח הרי דקרת).

חלב טריפה טריפה, ואם נתערב בטל בשישים, אבל אין מבטלין איסור לכתחילה, ואם ביטלו אינו מבוטל.

קבצים מצורפים

אבל וועדת מהדרין ממנים משגיח שיסתכל עליו וסומכים על כך שבגלל שהמשגיח מסתכל עליו הוא יזהר יותר.
לפי הידוע לי מהרב המכשיר של בד"ץ קהל מחזיקי הדת, לא לוקחים חלב כלל מפרות מנותחות!!!

לפי הידוע לי מהרב המכשיר של בד"ץ קהל מחזיקי הדת, לא לוקחים חלב כלל מפרות מנותחות!!!
מעניין, כי אפילו בכתבה מהמבשר שהבאתי הם לא מסתירים את זה, ועוד כותבים שזה הידור מיוחד שהניתוח נעשה ע"י משגיח
(זה כתוב בחלק א עמוד 2 בטור האמצעי)

מעניין, כי אפילו בכתבה מהמבשר שהבאתי הם לא מסתירים את זה, ועוד כותבים שזה הידור מיוחד שהניתוח נעשה ע"י משגיח
(זה כתוב בחלק א עמוד 2 בטור האמצעי)
ממתי ה"בעלזע הכשר" כותב בהמבשר?
אין שום קשר בין הכתבה הזאת לכשרות של מחזיקי הדת, וזה שהם מביאים מהגר"א עקשטיין, הוא נחשב לבקיא עצום בכשרות, ויש לו הכשר שם בארה"ב והוא מוציא מפעם לפעם קונטריסים על הכשרים וללא קשר להכשר דקהל מחזיקי הדת

ממתי ה"בעלזע הכשר" כותב בהמבשר?
אין שום קשר בין הכתבה הזאת לכשרות של מחזיקי הדת, וזה שהם מביאים מהגר"א עקשטיין, הוא נחשב לבקיא עצום בכשרות, ויש לו הכשר שם בארה"ב והוא מוציא מפעם לפעם קונטריסים על הכשרים וללא קשר להכשר דקהל מחזיקי הדת
ג"א מצטרף לשאלה, עד כמה שידוע לי אין חילוק בין ועדת מהדרין לבד"ץ.
ההבדל הוא רק שפעם הבד"ץ לא נתן הכשר.
איך שאני מבין מהכתבה הרב דובדבני בעל המחלבה הוא זה שמסביר מה הם עושים, והוא אומר שהם מהדרים שהניתוח ייעשה ע"י משגיח.

??????????
מהי"ת?
הדין הוא דאין מבטלין איסור לכתחילה, ואם עירב כדי לבטל אינו מבוטל

[פרטי הדין בקצרה:
אין מבטלין איסור לכתחילה, בין איסור דאו' בין איסור דרבנן, ובאיסור דרבנן שנתערב בפחות משיעור ביטול ורוצה להוסיף עליו ולבטלו, למחבר מותר ולרמ''א והגר''א אסור.

בכל אופן שאסור לבטל אם עבר וביטל אסור למבטל ולמי שביטלו בשבילו וכן אסור למוכרו, ובשוגג מותר.

כשיש ספק אם בכלל יש כאן איסור, מותר לבטל

וראה כ''ז ביו''ד סי' צט ס''ה ובחכמ''א כלל נב].

האם ידוע לך שלהרב דובדבני יש את ההכשר של וועדת מהדרין?
לא אין לי מידע, אבל ידוע לי שהעדה לא מאשרים ניתוחים, וא"כ כנראה שהוא מדבר על וועדת מהדרין (או אולי יטבתה, אבל בכנס של העדה אמר לי משגיח את הנ"מ הנ"ל בין ההכשרים על החלב)

חזור
חלק עליון
זוכה שני בהגרלת פורום אוצר התורה
לפרטים >>>
בפורום אוצר החידות כבר ביקרת?
השתתף כאן! >>>
קראת את המאמרים החדשים?
לפרטים >>>