- תודות
- 5,602
- נקודות
- 355
בדומה לזה כתבו אחרונים שתמונה בשטר לא מיחלף והתירו תמונות ללא כיתובים ובשם החזו''א אמרו לחלוק על זה וצ''ע
בדומה לזה כתבו אחרונים שתמונה בשטר לא מיחלף והתירו תמונות ללא כיתובים ובשם החזו''א אמרו לחלוק על זה וצ''ע
וכן מי שלא יכול להעביר את כל הסדרא בלי לדבר הוא לא מעביר סדרא, ולא לדבר זה רק ענין (המובא במשנ"ב)ללמוד הפרשה ב' מקרא עם תרגום או עם רש"י, [ויר"ש יצא ידי שניהם]
[ומי שקורא בעלמא לכאו' לא יצא יד"ח],
לדאבוננו מצויים היום בחורים שס"ל שכיון שאין להם זמן לעי' בכל דקדוק ברש"י לא לומדים בכלל רש"י. ה"י.
לענין הפסק בשמו"ת, לענ"ד משעה"צ (אות יא) יש לדייק, שבכל מקרה שהיה מפסיק בלא"ה בלימוד אפילו באמצע ענין (כגון שחברו בא לשאול ממנו שאלה וכדו'), גם כאן אין קפידא.וכן מי שלא יכול להעביר את כל הסדרא בלי לדבר הוא לא מעביר סדרא, ולא לדבר זה רק ענין (המובא במשנ"ב)
האגרות משה כותב שזה לא מעכב אלא סגי שיכוון שהוא מתכוון להשי"ת.שו"ע סימן ה סעיף א: יכוין בברכות פירוש המלות כשיזכיר השם יכוין פירוש קריאתו באדנות שהוא אדון הכל ויכוין בכתיבתו ביו"ד ה"א שהיה והוה ויהיה ובהזכירו אלהים יכוין שהוא תקיף בעל היכולת ובעל הכחות כולם.
הבעיה הגדולה בשבת קודש.שליח ציבור שמגיע לקדושה, צריך לידע שמי שנמצא באמצע שמו"ע עליו לשתוק ולשמוע ממנו את הקדושה ולצאת בשומע כעונה.
לכן את ה"קדוש" "ברוך" "ימלוך" - הוא חייב לדאוג שכל הציבור יוכל לשמוע, ולא לומר זאת יחד עם הציבור.
וכמעט ואין למי שמפקיד בזה!
ומקור יש לכת"ר?
כבוד צודק!
אלו דברים שצריך לעשות עליהם תשובה?לכרוע בעת הגבהת ספר התורה.
לכרוע בעת יציאה מבית הכנסת.
לכרוע במודים דרבנן בברוך קל ההודאות (יש אומרים).
בכריעה בתפילה לכרוע את הרגלים ורק אח"כ את הראש ולאחר מכן להעלות א הראש תחילה ורק אחר כך ליישר את הרגלים.
לכורע בתיבות עושה שלום במרומיו לצד ימין, ובהוא יעשה שלום עלינו בצד שמאל, ובעל כל ישראל יכרע לפניו. ולא לעשות במהירות לא חופף למילים.
לומר את היהי רצון/מודה אני קודם התפילות
לומר בבית אוקים נהלך ברגש בכניסתו לבית הכנסת
לשהות בכניסה לבית הכנסת ורק אח"כ להכנס לפנים, ולהכנס לפנים כדי ב' פתחים בית הכנסת ולא להתפלל בכניסה.
לעבור כנגד המתפלל יש הרבה שלא מקפידים בזה.
לעמוד בזמן קריאת התורה.
להעדיף להתפלל ביחידות קודם השקיעה על פני ציבור ולא לסיים את השמו"ע קודם השקיעה.
צריך לחזור בתשובה על הכל. הרי אנו צריכים לקיים כל סעי' בשו"ע.
זכור לי נידון האם האיסור דווקא בחצי קדיש הראשון או הכל הקדיש כולו.
לא ידוע לי במשנ''ב עצמו שמחלק
נט''י אין לכלוך כמו גם לגרד- ליטול ידיים לפני התפילות
- ברכה אחרונה בכל מיני מצבים מענינים - חתונות וכו'
- לגרד בראש באמצע לימוד
- קריאת שמע שעל המיטה - חלקי או בשלמות