טילים בבני ברק - הבטחת החזון איש | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 3 טילים בבני ברק - הבטחת החזון איש | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 3
  • עקב המצב המתוח והסכנה המרחפת -היל"ת- על יושבי ציון, נרבה בתפילה ובחיזוק. לקריאת תהילים משותפת ומידע מתעדכן מבית גדו"י - לחצו כאן
נוסף ללוח שנה: 06-15-25, 06-16-25, 06-17-25, 06-18-25, 06-19-25

לי סיפר ר' מרדכי בונים זילברברג, ששאל את הגרח"ק מה לעשות בעת אזעקה, וענה לו: לרקוד. ושאל אותו, גם באמצע הרחוב? וענה לו, כן.
וכן עשה. (למי שמכירו, זה אופייני.)
ושאל את הרב שטיינמן, ואמר לו לא לסמוך על הנס, אלא להיכנס למרחב מוגן.
נ.ב. זה כמובן לא פסקי הלכה, אלא השקפה.
אפשר לקיים שניהם: לרקוד במרחב המוגן...
ועיין שמואל א פרק כא פסוק טז

בהקלטה מרתקת שמתפרסמת הבוקר נשמע הגאון רבי יצחק זילברשטיין בתפילת מעריב בבית מדרשו ברמת אלחנן, בשעה 20:30, כאשר דקות אחדות לפני שהתחילו להתפלל, הודיעו שעומדת להישמע אזעקה בדקות הקרובות. הגר"י זילברשטיין הסתפק האם להתחיל לומר תהילים, שכן התפילה בעת צרה מדאורייתא, או שמא להתחיל להתפלל מעריב (אולי מדין תדיר קודם), ולבסוף הכריע להתחיל להתפלל. ואכן באמצע שמו"ע נשמעה אזעקה שהרעידה הלבבות, ופיצוצים עזים שבאו לפשט עקמומיות שבלב.

לאחר מכן נשאל שוב: 'בשאר הערים, לא בבני ברק, באמצע תפילה, מה לעשות'? והשיב: 'את התפילה צריך לעצור ולסיים, אין מה לדבר… אבל שם צריך להגיד להם לתת הרבה צדקה, וכמו שכתוב בחז"ל, שתשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה…'. אך הסתייג לגבי העיר בני ברק: 'אבל כאן בבני ברק זה משהו אחר, החזו"א פטר אותנו. אבל צריכים לשמור על השבת. פה יש הבטחה של החזו"א, עוד לא קרה פה שום מקרה'…

והוסיף לספר: 'לילה אחד גיסתי הרבנית בת-שבע קניבסקי ע"ה אמרה לגיסי מרן שר התורה רבי חיים זצ"ל, חיים, נפלה פה 'בומבה' בבני ברק, הוא קם לרגע, זה היה בשבת, ואמר 'בבני ברק לא', ונרדם בחזרה, אתה יודע איפה שזה היה? כמה מטרים אחרי בני ברק… מה יש, היה פה חזו"א'.

נכדו: 'שואלים פה, שכן רואים שנופלים מדי פעם רסיסים בבני ברק?, אבל מצד שני ב"ה זה לא מזיק'… מרןן השיב: 'אם זה לא מזיק, אז זה לא שום דבר'… הרב חיים מלין: 'שמעתי שכבר שאלו את זה למרן הגר"ח עצמו, והשיב וכתב 'לא הזיק כלא נפל דמי'…

להקלטה

וקצת צ"ב על בעל חשוקי חמד הגאון ר' יצחק זילברשטיין שיצא אז בקריאה נחרצת לפנות את כל המקלטים מחפצים פרטיים אף שלא מדעת הבעלים, משום שחייבים מקלטים תקינים בבני ברק כמו בכל מקום אחר. ויש ללכת באזעקות למרחב מוגן כמו בכל מקום אחר וחלילה להקל בדבר.

ובהכרח סובר שאין לסמוך על הבטחה זו כסברא הלכתית אלא נאמרה רק כדי להרגיע את האנשים (וב"ה גם יתקיים שהרי צדיק גוזר והקב"ה מקיים) אבל אין סומכים על הנס וחובת ההשתדלות היא תמיד בהתאם להוראות אנשי מקצוע ולא על סמך סגולות.
ממש לא.
יש מי שמפחד ובשבילו יש לפתוח מקלטים.
אין חיוב לסמוך על הבטחת החזו"א....
ממילא תוקף ההבטחה של מרן החזו"א אינה עומדת בפ"ע וכאמור.
ממש לא.
מרן הגרב"ד אמר זאת בשעת חימום על מרן הגרח"ק - מי יודע מה יהיה איתנו עכשיו.
הוא עצמו לא יוצא לחדר מדרגות, אפילו לא לחדר פנימי בבית.
הוא נשאר על מקומו תמיד.

גם אם אנשים אינם מפחדים ואינם רואים צורך לרדת למרחב המוגן, זכרו כי מלבד הדוגמא הרעה המסופקת לילדכם, אתם נוטלים לעצמכם עטרה להכריע לעמ"י כולו [אולי עמ"י יזדקק לכם ביום מן הימים].
מישהו לוקח אחריות על כל זה?
החזו"א והגרח"ק לוקחים את כל האחריות על עצמם!
בושה שכך מדברים על גדולי ישראל!
הם יגידו לך שפרדס כץ זה לא נקרא בני ברק.
מרן הגרי"ג לא הסכים שיגורו בפרדס כץ
הוא אמר שזה לא חלק מבני ברק!

הם יגידו לך שפרדס כץ זה לא נקרא בני ברק.
מרן הגרי"ג לא הסכים שיגורו בפרדס כץ
הוא אמר שזה לא חלק מבני ברק!
ר' חיים אמר מפורש שפרדס כץ זה חלק מבני ברק! העלו את זה כאן באחד הקבצים

ממש לא.
יש מי שמפחד ובשבילו יש לפתוח מקלטים.
אין חיוב לסמוך על הבטחת החזו"א....
אולי תכתוב בענווה. בפרט שכתבת דברי הבל.
הוא אומר שם "ויש ללכת באזעקות למרחב מוגן כמו בכל מקום אחר וחלילה להקל בדבר".

החזו"א והגרח"ק לוקחים את כל האחריות על עצמם!
בושה שכך מדברים על גדולי ישראל!
ורבים מגדו"י טענו שזה סכנת נפשות. תרפרף באשכול לפני שתכתוב בושה על גדו"י כמו מרן רבי דב לנדו שסבר כך.

מרן הגרב"ד אמר זאת בשעת חימום על מרן הגרח"ק - מי יודע מה יהיה איתנו עכשיו.
לכתוב שגדו"י לא עומדים מאחרי מה שכתבו זו חוצפה.

"ויש ללכת באזעקות למרחב מוגן כמו בכל מקום אחר וחלילה להקל בדבר".
היכן הוא אמר את זה?
עכשיו הוא אמר להפך כפי שהביאו כאן...
זה סתם סתירה בדבריו עצמו.

ורבים מגדו"י טענו שזה סכנת נפשות. תרפרף באשכול לפני שתכתוב בושה על גדו"י כמו מרן רבי דב לנדו שסבר כך.
אף אחד לא דיבר על בני ברק להדיא.
ומלבד זאת, זה שיש דעות שונות בגדולי ישראל,
לא מתיר לך לדבר בכזה זלזול כלפי החזו"א.

היכן הוא אמר את זה?
עכשיו הוא אמר להפך כפי שהביאו כאן...
זה סתם סתירה בדבריו עצמו.
באותו ציטוט שציטטת, וכתבת "ממש לא"!
תקרא טוב לפני שאתה מגיב. (אין עניין לפזר הודעות כיד המלך... בלי טיפת מחשבה)

אף אחד לא דיבר על בני ברק להדיא.
רבי דב לנדו דיבר על בני ברק. דיבר לתלמידיו!
תפסיק לנסות לסדר את כל העולם על פי המחשבה המצומצת שלך.

תכיר את הגרב"ד ואז תדבר...
הוא אמר זאת בבכי בשעת חימום.
עובדה היא שהוא לא עושה מאום משעת אזעקה.
אני מכיר אותו כאדם גדול שלא אומר סתם דברים.

תפסיק לנסות לסדר את כל העולם על פי המחשבה המצומצת שלך.
אבקש לשנות את הנוסח!
לא עשיתי לך כל רע...
באותו ציטוט שציטטת, וכתבת "ממש לא"!
ביקשתי את המקור.
גם אני יכול לצטט בשמו הרבה דברים...
אבל לדברים שהוא אמר אתמול יש סרטון,
ואתה רוצה לטעון בשמו להפך,
אז תביא את המקור.

ר' דוב גם לא התפרסם בשמו אלא על כל הארץ,
תביא מקור.
אני מכיר אותו כאדם גדול שלא אומר סתם דברים.
אתה לא מכיר אותו בכלל.
כנראה רק מהתקשורת או משהו כזה...
אם היית פעם בשיעורים שלו היית מכיר את סגנון דיבורו.
מלבד זאת,
הרי אמרתי לך שהוא לא יוצא למרחב מוגן,
אז מה הויכוח?

שוב לראות ת"ח גדול שטועה בזה
'ונשמרתם' קאי על ע"ז תו לא
על עניני כגון דא יש ענין של 'פקו"נ' שדוחה את כל התורה כולה
מרן הגר"ד לנדו נשא שיחת חיזוק על רקע המצב הביטחוני: קרא להתחזק בלימוד תורה, תפילה ואמונה, להישמע להנחיות בטיחות, ולהימנע מסקרנות מסוכנת. "לימוד התורה מגן ומציל – זו חובתנו וזכותנו".

הרב הדגיש את חובת ההשתדלות: "יש חובת השתדלות, ויש דיני פיקוח נפש. חובה להקפיד מאד על ההנחיות – ואסור להקל בזה. זה חיוב דאורייתא של 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'. ואומרים בשם מרן הרב מבריסק זצ"ל שעל ידי קיום חיוב 'ונשמרתם', הקדוש ברוך הוא מביא את ההצלה."

ר' חיים אמר מפורש שפרדס כץ זה חלק מבני ברק!
מרן הגר"ח מעולם לא אמר זאת!
מובא את זה מהרב זילברשטיין.

יצויין כי בחוט שני (חנוכה פרק י"ט) הביא שבזמן החזו"א נפל טיל בפרדס כץ ואמר החזו"א עצמו שזה לא ב"ב!
זאת למרות שזה היה בתחום השיפוט של בני ברק.
הגרנ"ק מוסיף שבימינו שיש שם הרבה חרדים זה כן נחשב חלק.
אבל עינינו הרואות שלא כך....

לא משנה אם כן נפל בב"ב או לא נפל בב"ב, זה ברור שאם החזו"א והגרח"ק אמרו, אז אין צריך להיכנס לממ"ד,
ואם מגיע כיום גדול הדור הגרד"ל, ואומר שכן להיכנס, אז זה מה שעושים, אנו מאמינים בחכמינו שהורונו.

מרן הגר"ח מעולם לא אמר זאת!
מובא את זה מהרב זילברשטיין.

יצויין כי בחוט שני (חנוכה פרק י"ט) הביא שבזמן החזו"א נפל טיל בפרדס כץ ואמר החזו"א עצמו שזה לא ב"ב!
זאת למרות שזה היה בתחום השיפוט של בני ברק.
הגרנ"ק מוסיף שבימינו שיש שם הרבה חרדים זה כן נחשב חלק.
אבל עינינו הרואות שלא כך....
לא הייתי יוצא בהצהרות כאלה אם לא ישבת יום יום ליד ר׳ חיים ומעולם לא שמעת ממנו...
ביודעי ומכירי כמה וכמה אנשים שאמרו לי מכלי ראשון שר׳ חיים אמר להם שפרדס כץ זה בני ברק
אז המלצה שלי אל תכתוב לפני שברור לך כביעתא בכותחא...
ובנוגע למה שכתבת אני מנסה להבין לפי ההיסטוריה מתי בדיוק נפל טיל בבני ברק בזמן החזו״א
החזו״א נפטר בתשי״ז שמונה וחצי שנים אחרי מלחמת השחרור בתש״ח
אז איזה מלחמה היתה אז, מלחמת השחרור? נפל אז טיל בבני ברק? אני לא יודע תנסה לכוון אותי בהסטוריה אולי אני טועה
ובוודאי אין הכוונה למשהו לפני קום המדינה כי שכונת פרדס כץ הוקמה בערך עם קום המדינה עי׳ ויקיפדיה
לסיום אני רוצה להוסיף משהו,
עכשיו כולם נתלים בזה שפרדס כץ זה לא ב״ב, מה יהיה אם ח״ו ל״ע יפול טיל בבני ברק, איזה תירוץ תמציאו אז?

ובנוגע למה שכתבת אני מנסה להבין לפי ההיסטוריה מתי בדיוק נפל טיל בבני ברק בזמן החזו״א
אין לי מושג.
ציטטתי בחוט שני עיין שם.
מה יהיה אם ח״ו ל״ע יפול טיל בבני ברק, איזה תירוץ תמציאו אז?
לא ייפול!
לי לפחות, לא חסר באמונת חכמים....
ביודעי ומכירי כמה וכמה אנשים שאמרו לי מכלי ראשון שר׳ חיים אמר להם שפרדס כץ זה בני ברק
אינני מאמין שהגר"ח נחלק על החזו"א...
וכיון שבטוחני שהוא הכיר ספרי חוט שני, לא נותר לי אלא שלא להאמין לדבר מר (לא חלילה מזלזול, אלא מחוסר ברירה).

ואם מגיע כיום גדול הדור הגרד"ל, ואומר שכן להיכנס, אז זה מה שעושים, אנו מאמינים בחכמינו שהורונו.
אם זה היה משהו חדש, אתה צודק בהחלט.
אבל זהו ויכוח ישן.
וכבר בזמן הגר"ח עצמו אמר הגראי"ל (ואמרו כאן בשם הרב שך) להכנס למקלט.
א"כ הגר"ד נקט כהגראי"ל אך מי שנוקט כהגר"ח לא עובר שום איסור.

אם זה היה משהו חדש, אתה צודק בהחלט.
אבל זהו ויכוח ישן.
וכבר בזמן הגר"ח עצמו אמר הגראי"ל (ואמרו כאן בשם הרב שך) להכנס למקלט.
א"כ הגר"ד נקט כהגראי"ל אך מי שנוקט כהגר"ח לא עובר שום איסור.
מסכים.

כבודו מחשיב את עצמו לחכם בגדר 'אמונת חכמים'?
אמרתי שאני מאמין בהבטחת החזו"א,
ויחד עם זאת אמרתי שאין לי ברירה אלא לא להאמין לדבריך בשם יש אומרים בשם הגר"ח...
עיין מה שכתבתי לעיל בשם ר מרדכי בונים שאמר לי בשם הגר"ח

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון