א. לא הבנתי, אם יש קצת סכנה לא צריך השתדלות אבל אם יש סכנה כפולה פתאום צריך??לא הבנתי, כשיש יותר טילים - זה ממילא הרבה יותר מסוכן לומר לא להכנס באף אזעקה למקלט... לא צריך חכמה גדולה כדי להבין את הדבר הברור הזה. מעבר לכך, אני לא מבין את עצימת העינים ההזויה הזו, אתה באמת לא מבין שטיל מצרר איראני הרבה יותר מסוכן מסקאד מיושן? אתה צריך שהרב @יואל שילה יסביר לך? או מישהו אחר שקצת מחובר לנתונים בקרקע?
מילא אם מדובר בשינוי אחוזים, זה שינוי בנתונים שיתכן ובאופן כזה צריך השתדלות.
אבל כשמדובר על סכנה גדולה יותר מספרית - מה זה מנפק"מ לגבי השתדלות?
ב. אתה באמת לא מבין את ההבדל בין טילי יירוט של פטריוט אז, לבין טילי כיפת ברזל, חץ 1,2,3, בתוספת העזרה מארה"ב?
בשורה הסופית, לא אופתע אם בחישוב מתמטי הסיכון לנפילה בבני ברק ירד מאשר היה במלחמת המפרץ...
שקר.לא קשור כלל. ואתה לא צריך לשקר (שלא קראתי את מה שאמרת, כאשר אתה יודע שקראתי וע"ז באה תגובתי) כדי להציג עצמך כצודק. לא משנות הסתירות שבדבריו, כל עוד המסקנה הברורה - שבה מעולם לא סתר א"ע, היא שצריך להכנס למקלט בעת אזעקה. ואם הוא מדגיש ועושה ודוחף לזה כל הזמן, החוצפה האמיתית היא להגיד שהוא עושה את זה רק כדי שכל מיני זאטוטים לא יראו את זה בעין רעה...
הוא אמר להיכנס למקלט, ואז אמר שלא צריך, ואז אמר שצריך, ואז אמר שמי שפוסק כהחזו"א לא צריך וחוזר חלילה.
מה לא ברור, בעובדה שמי ש"דוחף" להיכנס ואז דוחף שלא להיכנס, אין ממנו כל בדל ראיה למה באמת צריך לעשות?
אתה עוד טוען שקראת את מה שאמרתי??
סילוף.אמרת גם אמרת, כנראה לא שמת לב כ"כ על מה אתה מגיב. תעיין טוב לעיל.
אשמח אם תמצא מקום בו הזכרתי את הסכנה הזו על ההבטחה הזו באופן ספציפי.
מה שכן אמרתי, זה באופן כללי, וגם זה היה למעט במה שהיה נשמע ממך כביכול אין דבר שנקרא גזירה של צדיק.
מעולם לא אמרתי מה אני עושה באופן אישי, אלא רק הצגתי את הדעה של מרן הגר"ח.כלומר, אתה מטיף כאן לפני הקשוט עצמך (לשיטתך)? אז מה העניין? ואיך בא הגילוי נאות הזה רק עכשיו?
אני באופן אישי, נוטה לקיים שניהם - אני עושה השתדלות עם הסתמכות על הבטת החזו"א.
בגדול, כוונתי באשכול הזה היא לסתום פיות קטני אמנה ופחדנים שטוענים שבני ברק ועפולה מוגנות באותה הגנה. לא יותר.
נערך לאחרונה: