לך לך - כשנמרוד התארח אצל אברהם אבינו | בראשית | פורום אוצר התורה לך לך - כשנמרוד התארח אצל אברהם אבינו | בראשית | פורום אוצר התורה

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
5,712
נקודות
507
וירק את חניכיו ילידי ביתו, איתא במדרש רבה (פרשה מ"ג) אמר אצא ואפול על קדוש שמו של מקום. וצריך להבין איזה קדוש ה' הוא כשיציל את לוט. וי"ל דאיתא שנמרוד היה פעם אצל אברהם ואכל ושתה חודש ימים, כשרצה ללכת דרש ממנו אברהם שישלם לו, אמר נמרוד לאברהם: הלא שמעתי שאתה מאכיל ומשקה בחנם לכולם, ולמה אני גרוע מכולם? ענהו אברהם: אמת היא שאני מכניס אורחים, אבל רק לאנשים ולא לאל, ואתה אומר שאתה אל, ע"כ צריך אתה לשלם. שאל נמרוד: כמה אני צריך לשלם? הוציא אברהם הפנקס שהיה רשום שם כמה הוציא על כל אורחיו במשך כל השנים, ואת החשבון הזה דרש מנמרוד שישלם, והוסיף אברהם שבשעה שהאורחים נפטרים ממנו הם מברכים אותו שהאל ישלם לך כפלים ממה שנתת לנו, וכיון שלדבריך אתה אל, צריך אתה לקיים את מה שהם ברכוני, אמנם יכול אתה להיפטר בלא תשלום אם תחתום לי שאינך אל, בלית ברירה נתן לו נמרוד כתב חתום בכתב ידו שהוא רק בשר ודם ולא אל. הכריז אברהם בכל המדינה שנמרוד הודה לו שאינו אל, ויהי הדבר לחרפה גדולה לנמרוד, ולא היה יכול לעשות מאומה לאברהם, ולכן כאשר שבה נמרוד את לוט, היה בדעתו לסבב עמו בכל המקומות ולאלצו להכחיש את מה שאברהם הכריז, כי איתא במדרש (פרשה מ"א) שקלסתר פניהם של לוט ושל אברהם היה דומה, והיה בדעתו לומר שהנה אברהם בידו והוא מודה באלהותו, והכתב שנתפרסם בזמנו הוא מזויף, ולכן רצה אברהם להציל את לוט כדי לקדש שם ה'.​

[מהר"י מבעלזא, עטרת צבי וגדולת דוד, שער בת רבים, חומש בית יהודה - פ' לך לך]​

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

ביטלתי את התראת התודות באשכולות,
אולם אני...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה