הלכות שבת - מדוע צריך להכין קפה (מבושל) בשבת בכלי שני? | הלכה ומנהג הלכות שבת - מדוע צריך להכין קפה (מבושל) בשבת בכלי שני? | הלכה ומנהג

וידעת היום

משתמש חדש
gem
תודות
28
נקודות
2
לכאורה דבר מבושל יבש אפשר לבשל אותו בכלי ראשון ממש דאין בישול אחר בישול???
ויש שרצו לומר שבאמת הבעיה בקפה הוא החלב ולא עצם הקפה, שהחלב אמנם מפוסטר אבל הוא לח,
ובלח שייך בישול אחר בישול.
אמנם ראיתי בשמירת שבת כהלכתה שכתב שיש חוששים לרעק"א שכתב שיבש שנהפך בבישולו ללח נחשב כלח, ובלח שייך בישול אחר בישול ולכן צריך כלי שני.
אמנם הוקשה לי ע"ז שהרי בשש"כ הכריע לומר שצריך כלי שלישי בלח, ואם ד"ז נחשב ממש כלח א"כ למה מספיק בו כלי שני?
(ואולי הטעם הוא שצריך כלי שלישי הוא מצד המח' בין המשנ"ב לחזו"א מה נחשב כלי שני, ולכן צריך כלי שלישי - כלומר כלי שני בשיטת החזו"א.
א"כ מה שכתב השש"כ זה שצריך כלי שני ובאמת לחזו"א יהיה צריך שלושה כלים, או שבאמת בנידון דידן החזו"א יודה לשיטת המשנ"ב שיהיה צריך רק כלי שני)

אשמח מאוד ליישוב קושייה זאת הנוגעת למעשה

לכאורה דבר מבושל יבש אפשר לבשל אותו בכלי ראשון ממש דאין בישול אחר בישול???
ויש שרצו לומר שבאמת הבעיה בקפה הוא החלב ולא עצם הקפה, שהחלב אמנם מפוסטר אבל הוא לח,
ובלח שייך בישול אחר בישול.
אמנם ראיתי בשמירת שבת כהלכתה שכתב שיש חוששים לרעק"א שכתב שיבש שנהפך בבישולו ללח נחשב כלח, ובלח שייך בישול אחר בישול ולכן צריך כלי שני.
אמנם הוקשה לי ע"ז שהרי בשש"כ הכריע לומר שצריך כלי שלישי בלח, ואם ד"ז נחשב ממש כלח א"כ למה מספיק בו כלי שני?
(ואולי הטעם הוא שצריך כלי שלישי הוא מצד המח' בין המשנ"ב לחזו"א מה נחשב כלי שני, ולכן צריך כלי שלישי - כלומר כלי שני בשיטת החזו"א.
א"כ מה שכתב השש"כ זה שצריך כלי שני ובאמת לחזו"א יהיה צריך שלושה כלים, או שבאמת בנידון דידן החזו"א יודה לשיטת המשנ"ב שיהיה צריך רק כלי שני)
אשמח מאוד ליישוב קושייה זאת הנוגעת למעשה
אם מערים על אבקת הקפה מים מכלי ראשון יש כאן בעיה של ''מחזי כמבשל'' ונראה לי שזה מפורש במשנ''ב.​

עדיין קשה למה השש"כ כתב את הטעם של רעק"א (שנעשה בגדרו כלח) הרי בכל מקרה שייך כאן בישול מצד מיחזי כמבשל כפי שכתבת - משנ"ב מפורש?
ועוד קשה עדיין למה כאן היקל לומר שמספיק כלי שני ואילו בחלב כתב שצריך כלי שלישי, אם זה לח אז זה לח??

עיינתי באורחות שבת ולא התייחס לנושא זה כלל.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

הלא לפני הקמת המשכן שהיה רק הקרבה בבמה, והלא...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה