- תודות
- 9,911
- נקודות
- 535
כתב השו"ע (יו"ד סי' רס"ו סעי' י"ד) וז"ל: יש ליזהר שלא ימולו שני מוהלים מילה אחת בשבת, שזה ימול וזה יפרע, אלא המל הוא עצמו יפרע. הגה: ולא מצאתי ראיה לדבריו, ואדרבה נראה לי דשרי דהא מילה דחיא שבת כמו עבודה במקדש שכמה כהנים היו עובדים ומחללים שבת, דמאחר דשבת ניתן לדחות הרי הוא כחול לכל דבר. וכן מצאתי בספר התרומה ישן כתוב בקלף, שכתב בסוף הלכות שבת בהדיא, דשרי. אמנם מצאתי בקובץ שיש לאסור ועל כן טוב להחמיר לכתחלה, אף על פי שמדינא נראה לי מה שכתבתי, ע"כ.
והנה הרמ"א (שו"ת סי' ע"ו) כתב לדחות דעת השו"ע וז"ל: ועוד אני אומר דשרי וראיה מקרבן תמיד ומוספין של שבת, דלא משתמיט שום תנא דלא היה מעשהו בשבת כמו מעשהו בחול, וכן לענין פסח אמרינן פרק תמיד נשחט (פסחים ס"ד ע"א) כמעשהו בחול כך מעשהו בשבת שהיה נשחט ונפשט כמו בחול, והיו הרבה כהנים וישראלים מתעסקין בו ומחללין שבת, אף על פי שהיה אפשר בכהן אחד וכו, ע"כ.
והנה הרמ"א (שו"ת סי' ע"ו) כתב לדחות דעת השו"ע וז"ל: ועוד אני אומר דשרי וראיה מקרבן תמיד ומוספין של שבת, דלא משתמיט שום תנא דלא היה מעשהו בשבת כמו מעשהו בחול, וכן לענין פסח אמרינן פרק תמיד נשחט (פסחים ס"ד ע"א) כמעשהו בחול כך מעשהו בשבת שהיה נשחט ונפשט כמו בחול, והיו הרבה כהנים וישראלים מתעסקין בו ומחללין שבת, אף על פי שהיה אפשר בכהן אחד וכו, ע"כ.