הלכות שבת - מיני בר וסנני מים בשבת. | הלכה ומנהג הלכות שבת - מיני בר וסנני מים בשבת. | הלכה ומנהג
  • מחפשים אשכולות לפי נושא? השתמשו בקידומות! לחצו על קידומת ברשימה או בקידומת שמופיע בראש האשכול ברשימת הנושאים כדי לראות את כל האשכולות המסומנים בה.
  • חזרנו! התקלה יצאה להפסקה - והפורום שוב באוויר. פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל חג חנוכה שמח!

רבי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
1,843
נקודות
236
הנה בשנים האחרונות הרעישו כל גדולי ישראל אודות סנני המים למיניהם
הן מצד איסור בישול שמתבשלים המים
והן מצד איסור בורר

ולכאורה למה אין פה את הדין שהובא בגמ' בשבת, נותנין יין או מים צלולים למשמרת כדי שיזובו?
וחידשו חכמי הדור שהיות וזה שוהה בתוך מיכלי הסינון והמיכלים עכורים מאד באופן שאינם ראויים לשתיה לכן נאסר.

ושאלתי היא, מה"ת האי חילוק הרי גם הגמ' אומרת שזה מתערב עם השמרים ביחד, ובכל אופן לא הוי בורר?

@קבוצה שבת

ושאלתי היא, מה"ת האי חילוק הרי גם הגמ' אומרת שזה מתערב עם השמרים ביחד, ובכל אופן לא הוי בורר?
משנ"ב ס"ק לד

מותר - כיון דבלאו הסינון ג"כ הם צלולים וראוים לשתות לכן אין בזה משום בורר וצלולים מקרי כל שראוי לשתות כך בלי סינון לרוב בני אדם ויש מחמירין דדוקא כשכולם יכולים לשתות כך ואין מסננן אלא כדי שיהיו צלולין ביותר.​

מה שאני לא מבין, הרי זה גם עובר את השמרים?

ומי חידש לנו שזה מתערב אז זה כן בורר?

אם לפני הסינון, המים אינם ראויים לשתיה, הרי שזה בורר, וזוהי טענתם
אני לא מדבר על איסטניסט.
אלא על אנשים נורמליים ששותים את מי הברז רק הם רוצים יותר נקי.

פה יש חידוש, שאם המים היו צלולים ושהו בדבר מכוער אז אני מסתכל על איפה הם עכשיו, ועכשיו אי אפשר לשתות את זה.
והוא חידוש עצום.

פה יש חידוש, שאם המים היו צלולים ושהו בדבר מכוער אז אני מסתכל על איפה הם עכשיו, ועכשיו אי אפשר לשתות את זה.
והוא חידוש עצום.
שלב הסינון והברירה הוא אחרי שהגיעו המים לאזור המלוכלך, ולכך נמצא הסינון מכשירם לשתיה

ומהיכ"ת להתיר מחמת שאילולא המכשיר כולו היו המים ראויים?

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה