נניח ובמחלקת יולדות אין מרות, נניח שמובטח לה לעולם להיות במחלקה זו, נניח שדעת מורך ורבך היא דעה מקובלת,
אתה באמת לא מבין שלימודי תואר אינם מקובלים בציבור החרדי (הלא חדש)?? כמה בחורים יגשו לשידוך עם נערה שלומדת לימודי תואר?
דבריך רק מחדדים את המשפט הנ"ל: יש ניואנסים חרדיים פשוטים שקשה לעקוף אותם עם אמירות על רמה רוחנית גבוהה או מגדלור של יראת שמים.
אשרי אביה. ובכל אופן אני מאחל לכל הבנות של הכותבים כאן שיהיו דרות במקום תורה ושלא יצטרכו לעולם לשמוע מחברותיהן התנצלות על ניבולי פה.
מה מסוכן? חוזרים הביתה בלילה, לומדים במבחר ועובדים במחלקת יולדות.
כפשוטו.
כן אני מתכוון שקניון חוצות המפרץ יותר גרוע.
צ"ל שאתה אכן יודע הכל\כמעט הכל. אמנם ההקשרים שאתה נותן הם מקוריים בהחלט..
באופן כללי ברור שיש חשיפה לתרבות הכללית ועל דא בכינא. אך מ"מ יש להתנחם בכך שסו"ס השייכות עם 14 וכו' אי"ז מתוך רצון להשתייך לתרבות זרה אלא מתוך החיבור של הציבור החרדי ככלל לגוש האמוני ולמאבקיו הרי שנוצר בלבול שבו משוכנעים הצעירים ש14 יכול לייצג את קולם כחרדים. ואף מש"כ על מוזיקה חילונית, לרוב המדובר הוא במוזיקה הישראלית של היוצרים המסורתיים וזה המשך של אותה התופעה.
מה הקשר?
הבלים ודמיונות. ואם כן, מה הקשר?
כבר הזכרתי לעיל שלעיתים רבות הרב'ה שלהם לזה היה החבר מהעיר המעורבת.
זה ישראליזציה של החרדיות כולה וכנ"ל.
מעודד לשמוע שלא כולם על סמים...
מה לא ברור? בריכוזים החרדיים יש חממה קהילתית\מגזרית שבונה זהות חרדית ברורה. בפריפריה מלבד מה שהמעטפת הקהילתית והמגזרית פחות חזקה יש את החשיפה המתמדת לתרבות זרה.
מדהים.
אין טעם שאשיב על הכל, אתה חושב שאני מנותק ואני חושב שאתה מנותק ותמים
נפרד כידידים
רק סיפור קטן מאתמול, סיפר לי אתמול אחד מאברכים הרצינים ביותר ברכסים [חרדי בן חרדי] שאליו מתנקזים מקרים קשים ביותר של נפילות רוחניות, ושוחחנו אודות הכנס נגד פגעי הטכנולוגיה, והוא אמר לי שהנפילות הקשות ביותר הן של בחורות חרדיות תמימות לחלוטין שמגיעות לעבוד במקומות שאינם של תורה - ואין להן שום כלים להתמודד, ורבות מהן חוות נפילה גדולה, לא מרצון מוקדם לזה אלא מתמימות אדירה שכלל לא מבינות מה אורב להן.
בדיוק סיפר על אברך יקר שסיפר לו שלא יודע מה לעשות עם אשתו, הוא רצה הייטקיסטית עבור הכסף, ותוך זמן קצר לא אכפת לה כלל מאידיש קייט, שבת, ביגוד, וכו'.
ובמו עיני ראיתי את ההיסטוריה של אחד שקיבל לידיו פעם אחת מחשב פרוץ - ותוך דקות היו שם חיפושי פריצות ברמה שחושבני שגם בהיותי חילוני לפני ארבעים שנה לא נחשפתי לחלקיק ממנה, כלומר שזה בער בו ובער בו ובער בו - וכשהיה פתח קטן בשער - הופה הוא הסתער על זה.
אם אתה מכחיש את המציאות - לבריאות, חלמא טבא חזית
אם אתה מייחס זאת רק לפריפריה - הצחקת אותי, יש לי סיפורים כאלו לספר לך על בני ברקים מבטן ומלידה מידיד קרוב שעוסק רבות בטיפול בהם
אם אתה מסוגל לספק לצאצאיך סביבה מוגנת לחלוטין - אשריך, אני לא מאמין, אבל הלוואי
אבל אם אתה ריאלי, ומודע לכך שצאצאיך, ואולי גם ילדיך, עלולים להחשף במדה זו או אחרת לדברים שמאד לא היית רוצה - אזי צא מהתמימות.
ועל זה היה הכנס במוצ"ש האחרון - להוציא את ההורים מהתמימות שחושבים שהכבשים הרכות שלהן סגורות במרעה הדשא הצחור.