חידה פרשת שבוע - סליחות | אוצר החידות| דף 2 | פורום אוצר התורה חידה פרשת שבוע - סליחות | אוצר החידות| דף 2 | פורום אוצר התורה
נוסף ללוח שנה: 05-23-25

פִּתָרוֹן
פעולת הרובים מיעוט מלאכת
פריעת שכר רבה והולכת
צופה הִפּנות ועתה נמשכת
צרה פקודה ואחריה נסמכת

והפקדתי עליכם - שיהיו המכות פוקדות אתכם מזו לזו. עד שהראשונה פקודה אצלכם אביא אחרת ואסמכנה לה.

אבל -
זה עדיין לא קטע שלם המבוסס על דברי התו"כ
קודש ראשית ערימת שערים
קצוי ארץ זרויים כשעורים
רוח מנשבת בעלי יערים
רדוף נשמטת נסים ונסערים

ואתכם אזרה בגוים - זו מידה קשה, שבשעה שבני המדינה גולין למקום אחד הם רואין זה את זה ומתנחמין, וישראל נזורו כמזרה, כאדם הזורה שעורים בנפה ואין אחת מהם דבוקה לחברתה
מתקרב אל הפתרון הנכון, זה עדיין לא קטע שלם המבוסס על דברי התו"כ.

פעולת הרובים מיעוט מלאכת
פריעת שכר רבה והולכת
צופה הִפּנות ועתה נמשכת
צרה פקודה ואחריה נסמכת

והפקדתי עליכם - שיהיו המכות פוקדות אתכם מזו לזו. עד שהראשונה פקודה אצלכם אביא אחרת ואסמכנה לה.

אבל -
זה עדיין לא קטע שלם המבוסס על דברי התו"כ

פִּתָרוֹן
פעולת הרובים מיעוט מלאכת
פריעת שכר רבה והולכת
צופה הִפּנות ועתה נמשכת
ספרא בחוקותי פרשה א פרק ב
ופניתי אליכם, משלו משל למה הדבר דומה למלך ששכר פועלים הרבה והיה שם פועל אחד ועשה עמו מלאכה ימים הרבה, נכנסו הפועלים ליטול שכרם ונכנס אותו הפועל עמהם אמר לו המלך לאותו הפועל בני אפנה לך, הרובים הללו שעשו עמי מלאכה ממועטת ואני נותן להם שכר מועט, אבל את חשבון רב אני עתיד לחשב עמך, כך היו ישראל בעולם הזה מבקשים שכרם מלפני המקום, ואומות העולם מ"ה מבקשים שכרם מלפני המקום, והמקום אומר להם לישראל בניי אפנה לכם, אומות העולם הללו עשו עמי מלאכה מועטת ואני נותן להם שכר מועט, אבל אתם חשבון רב אני עתיד לחשב עמכם לכך נאמר ופניתי אליכם.
רש"י ויקרא פרשת בחקותי פרק כו פסוק ט
ופניתי אליכם - אפנה מכל עסקי לשלם שכרכם, משל למה הדבר דומה, למלך ששכר פועליםפ וכו', כדאיתא בתורת כהנים:
צרה פקודה ואחריה נסמכת
ספרא בחוקותי פרשה ב פרק ד
(ב) והפקדתי עליכם בהלה, שיהיו המכות פוקדות אתכם מזו לזו, עד שהראשונה פקודה אצליכם אביא אחרת ואסמכה לה
רש"י ויקרא כו, יז
והפקדתי עליכם - שיהיו המכות פוקדות אתכם מזו לזו, עד שהראשונה פקודה אצלכם אביא אחרת ואסמכנה לה:

וכ"ז מוזכר ב'ערוגת הבושם'

מצטער לא מופיע אצלי
אולי אתה מתכוון יום שני של עשי''ת
זה ארוך בשבילי לעבור עליו
איזה אות
פיוט המתחיל 'אין כמדת בשר מדתך'
יום שני של סליחות, בנוסח פולין
אות ו

בנוסח ליטא זה ליום שלישי
אות ח

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות