• אנא הקדישו כמה רגעים לתפילה ולאמירת תהילים לרפואת אחד מחו"ר הפורום, הרב שלמה ברוך בן רבקה, לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
    קריאת תהילים  |  כל פרק תהילים, כל תפילה וכל חיזוק - לזכותו ולרפואתו

מבקש האמת

משתמש חדש
gem
פרסם מאמר
תודות
86
נקודות
42
שאלה שמטרידה אותי כשאני קורא תהילים.
על מה צריכים לכוון כשמדברים על אירועים שאירעו לדוד, ולא בהכרח קשורים אליי, או דברים שדוד אומר לפי מדרגתו (שמרה נפשי כי חסיד אני)
האם כל פסוק בתהילים יכול להיות תפילה אישית שלי?

תאורטית ודאי שכן
מעשית, לומר שתמיד הכול שייך איכשהוא- ודאי שלא.
הענין הוא ללמוד את הרעיונות וליישם אותם היכן שהם מתאימים לעצמך ולאחרים וכמו כל דברי התורה.

על מה צריכים לכוון כשמדברים על אירועים שאירעו לדוד, ולא בהכרח קשורים אליי, או דברים שדוד אומר לפי מדרגתו (שמרה נפשי כי חסיד אני)
מניין לכת"ר שישנו הצורך לכוון באמירת פסוקי התהילים (ובפרט אם דברים אלו אינם שייכים אליו)?

שמעתי פירוש כמדומני בשם החת"ס, שמה שדוד המלך ביקש שיחשב לקורא תהילים כלימוד נגעים ואהלות היינו, דכמו דבלימוד נגעים ואהלות קשה מאוד ההבנה אך מ"מ עולה לו שכר על הלימוד, ה"ה בקריאת תהילים תחשב לו הקריאה אף בלי ההבנה.

שמעתי פירוש כמדומני בשם החת"ס, שמה שדוד המלך ביקש שיחשב לקורא תהילים כלימוד נגעים ואהלות היינו, דכמו דבלימוד נגעים ואהלות קשה מאוד ההבנה אך מ"מ עולה לו שכר על הלימוד, ה"ה בקריאת תהילים תחשב לו הקריאה אף בלי ההבנה.
תמוה, כי ממ"נ אם מעיקר הדין צריך הבנה אז גם בנגעים ואהלות לא עולה לו שכר, ואם לא צריך הבנה למה צריך בקשה מיוחדת על תהילים ומאי שנא.

על מה צריכים לכוון כשמדברים על אירועים שאירעו לדוד, ולא בהכרח קשורים אליי,
ידוע בספה"ק שהאבות הקד' והאושפיזין היו נשמות כלליות, וכל מה שעבר עליהם שייך בבחי' כלשהי אלינו.
וכמ"ש שבי' ניסיונות שעבר אברהם אבינו נכללו כל הנשמות הבאות שיהיה להם כוח להתמודד, ולהתגבר עליהם.

המבי"ט אומר שאין המטרה בתפילה לשכנע את ה', אלא להגביר את התלות בה',
בדרך כלל זה נעשה שמבקשים בקשות, וכך אנו מגבירים את התלות בה'
אבל אפשר לפעול את זה על ידי בקשות שדוד המלך ביקש, ואפילו שלא נוגע לנו באופן ישיר,
כך אנו שוב מגבירים את התלות בה' יתברך

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
דומה לי שאמירת תהילים היא סגולה בפנ"ע גם בלא קשר לעצם הבנת המקראות, אולי זה כוונת הרב @אליהו נחמן ,
מה שכן גם מה שאמר הרב @ישעיהו מנחלת דן ודאי אמת שיש פרקים שכן נוגעים ממש.

דומה לי שאמירת תהילים היא סגולה בפנ"ע גם בלא קשר לעצם הבנת המקראות, אולי זה כוונת הרב @אליהו נחמן ,
מה שכן גם מה שאמר הרב @ישעיהו מנחלת דן ודאי אמת שיש פרקים שכן נוגעים ממש.
צריך להסביר מה הסגולה, הרי זו לא סגולה מנותקת יש כאן תפילה

תלמוד בבלי מסכת פסחים דף קיז עמוד א
תנו רבנן: כל שירות ותושבחות שאמר דוד בספר תהלים, רבי אליעזר אומר: כנגד עצמו אמרן, רבי יהושע אומר: כנגד ציבור אמרן, וחכמים אומרים: יש מהן כנגד ציבור, ויש מהן כנגד עצמו. האמורות בלשון יחיד - כנגד עצמו, האמורות בלשון רבים - כנגד ציבור.
מהרש"א חידושי אגדות מסכת פסחים דף קיז עמוד א
כל שירות כנגד כו' לאו דווקא כל שירות כו' דודאי יש הרבה דאינן מפורשין אלא כנגד צבור והרבה דמפורשין נגד עצמו אלא דפליגי בשירות ותושבחות הנאמרים סתמא:

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓