עם הארץ אחד שאל את חברו: משה רבנו כידוע נולד ביום ז' באדר, אם כן יוצא שיום הברית מילה שלו חל בי"ד באדר שהוא פורים, והשאלה היא במה התחילו אז, אם במגילה או בברית? חברו ה"גאון" עיין, יגע ומצא, ענה ואמר לו: העיר גושן מסתמא היא מוקפת חומה מימות יהושוע בן נון, ואם כן אין מקום כלל לשאלתך, כי שם קורים את המגילה ביום ט"ו ולא ביום י"ד...

איש אחד הזמין לביתו אורח עני לסעודת פורים. הגישו לשולחן קערה גדולה מלאה כיסנים טעימים מאוד, וריחם נודף למרחוק. נטל האורח כיסן אחד ואמר: זה כנגד יחידו של עולם! נטל עוד שניים ואמר: אלה כנגד משה ואהרון. נטל עוד שלושה ואמר: אלו כנגד שלושת האבות, ועוד ארבעה – כנגד ארבע האימהות, ועוד שנים עשר כנגד י"ב שבטים... אמר בעל הבית לאשתו, סלקי מיד את הקערה מכאן, בטרם ייקח כנגד ששים ריבוא בישראל...

ווארט נפלא שאמר מרן הגרח"ק זללה"ה
בעת משתה היין
מסופר על יהודי שנכנס לסוכה עם מצות וכששאלוהו לפשר הדבר
אמר כידוע שיש הוו"א בגמ' שדורשים גזירה שווה ט"ו ט"ו
ואמר הגרח"ק שהיהודי טעה
כיון שיש גם הוו"א בגמ' שחיוב מילה הוא בערלת האוזן
ובירושלמי יש הוו"א שערל אינו יכול לאכול מצה
ואם כן אם הולכים אחר ההוו"א אינו יכול לקיים מצוות מצה כלל
...

שמעתי מרח"ב נבנצאל עהפ"ס ויספר להם המן את כבוד עשרו ורב בניו, ולמה לא את רב עשרו וכבוד בניו, אלא שהמן לא היה לו כסף באמת, רק היה עושה הרבה לופגישעפט ורעש וצלצולים והינה נדמה לאחרים כעשיר וקיבל כבוד, ומאידך הרבה בנים היו לו, אבל כבוד לא היה לו מהם... (לא קיבל מהם, ולא קיבל עליהם).

שמעתי מרח"ב נבנצאל עהפ"ס ויספר להם המן את כבוד עשרו ורב בניו, ולמה לא את רב עשרו וכבוד בניו, אלא שהמן לא היה לו כסף באמת, רק היה עושה הרבה לופגישעפט ורעש וצלצולים והינה נדמה לאחרים כעשיר וקיבל כבוד, ומאידך הרבה בנים היו לו, אבל כבוד לא היה לו מהם... (לא קיבל מהם, ולא קיבל עליהם).
ולפי יסוד זה הסביר הגאון הנ''ל את ברכת החודש שאומרים חיים של עושר וכבוד חיים שתהא בנו אהבת תורה וירא''ש למה בעושר אומרים של ובתורה אומרים שתהא כיון שעושר לא צריך שיהיה לך ממש כסף אלא מספיק שאחרים ירגשו שאתה עשיר ויכבדו אותך אבל בתורה צריך שיהא בך ממש תורה ולא רק שיחשיבו אותך שאתה ת''ח

יש נוהגים ליסע לשוויץ לפורים כי שוויץ ר"ת שושנת יעקב צהלה ושמחה וזה אותם אלה שנוסעים לפסח לאשדוד כי אשדוד ר"ת אלא שבכל דור ודור
יש אומרים שבפורים מתקנים את מעשה העגל ששם נהרג חור וכאן חזר שנאמר חור כרפס וכו'
הלשנת המן מעודכן לתקופתינו. היהודונים האלו במקום לעבוד אומרים פרשת המן במקום לחנך אומרים תפילת השל"ה,
בגלל שיש כבר פרשת המן, היה צריך שם חדש. פרשת הכסף (אצל המן אין עקרונות. הכל זה כסף)
מרדכי אמר להמן : אצלכם יש למה שנאמר למה יאמרו הגויים ואצלנו יש ככה שנאמר ככה יעשה לאיש.
אוכלים אוזני המן לקיים מה שנאמר אוזן זו ששמעה מהר סיני כי עם קדוש אתה לה' אלוקיך והלך ואמר ישנו (לא רוצה לחזור על מה שהוא אמר) עפר לפיו ואת האוזן נאכל לתאבון עם סוגי מילויים המוכרים מסופגניות חנוכה. (וחודש קודם כמו בחנוכה. על הניסים - על הניסים לגזירה שווה)
הרב לסרי להמן : קודם תמות ואח"כ אני אדבר ואתה תשתוק.
יין בגמטרייא חכם. אז אייך עושה את השותים טיפשים. וי"ל דומיא דמכשיר פלפון חכם. וחוץ מזה חיים בגמטרייא חכם ולא יין ומ"מ תשובה ראשונה עדיפה
ושתי וזרש יש לדון האם היו בנות דודות ועכ"פ תלו כביסה מתחת לאותו שמש.
ויזתא סמוך לעשרת שהיה שקול בטפשותו כנגד כולם
מה זה קי (פרה) מרדכי היהודי וכי היה פרה הרי היה צדיק ויש לומר שהכוונה שהיה אומר כי בו ישמח לבינו כי בשם קדשו בטחנו.
יש נוהגים גם בליל הסדר לומר פעמיים זכר למקדש כהלל וזכר למקדש כהלל בסגול ובציירה ויש מחמירים גם לאכול פעמיים ובזכות זה נתלה המן ביום שני דפסח
כשאחשוורוש הסתכסך עם ושתי לא קראו להרב לסרי לעשות שלום בית כי הרב לסרי הוא מרוקאי ולא פרסי
שושנת יעקב צהלה ואם כן ישתכרו והרי אסור שיש לאו של לא תשקרו (איש בעמיתו) אלא עשה דחייב איניש דוחה לאו וכו' וזה נלמד מכלאיים בציצית וזה שנאמר בראותם יחד תכלת מרדכי.
למרות שלא תוקעים בשופר בראששנה (על דרך רוששיבה) לאילן אבל רומזים את התקיעה בשם טו טו טו בשבט.
עושים בומבות בהזכרת המן כי בומבה ר"ת בימי מרדכי ואסתר בשושן הבירה (יש מנהיג לבירה ולכבוד נפלאותיו כולנו נשתה בירה)
בפורים סופרים את המניין בשמות בני המן פרשנתא וכו'
יתרו נשא אישה ללדת 7 בנות למרות שהיה הכומר של מדין ולכומר אסור לשא אישה כי זה היה קודם מתן תורה. _(בעצם זה מחלוקת)
בתלמוד תורה של מרדכי היהודי הצדיק יש מלמדים והילדים יוצאים למדנים. אצל המן יש מורה ציוני והילדים יוצאים בן סורר ומורה. אצל מרדכי המלמד הוא מלמד דרדקי והמורה הציוני הוא חרדקי. אצל מרדכי בחדר מלמדים הנקראים רב'ס אומרים רבותי נברך בחדר המורים הציונים של המן אומרים שמעו נא המורים....

סיפור אמיתי! ראש ישיבה אחד ראה שקשה לבחורים להתרכז בלימוד, עמד באמצע הבית מדרש והכריז: אם תלמדו עד סוף הערב בלי הפסקה, אני מבטיח לכם מחר להגיע עם "פראק" (מעיל עליון חשוב) בצבע זית. התלמידים שמאוד רצו לראות את ראש הישיבה הרציני בבגד כזה מצחיק התאמצו ולמדו בהתמדה גדולה עד סוף הערב.
למחרת הגיע ראש הישיבה עם הפראק הרגיל השחור. התאכזבו התלמידים וטענו: אבל הבטחת! אמר להם ראש הישיבה: מה, לא ראיתם אף פעם זית שחור?

צרור בדיחות על שיכורים:

>>>
שני חברים חוזרים שיכורים לדירתם, לוקח האחד את הסיגריה מפיו ומנסה לפתוח עמה את המנעול. אומר לו חברו: אתה מנסה לפתוח עם הסיגריה! עונה הראשון: אוי! נראה לי שעישנתי את המפתח!

אותם שני חברים שיכורים טעו בדרכם הביתה מהמסבאה, והגיעו לפסי הרכבת והתחילו ללכת על אדני הרכבת. אחרי זמן מה אומר האחד: פשששש! איזה מדרגות ארוכות! מוסיף השני: נכון, חבל שעשו את המעקה נמוך כל כך…

>>> שיכור אחד היה מגיע כל לילה מאוחר מאוד לביתו וכשהיה פותח את הדלת, מרוב שכרותו היה נשען עליה וזו היתה נפתחת אל תוך הבית בחבטה עזה ומעירה את בני הבית הנמים את שנתם. יום אחד סיפרה אשתו לאחיה את הצער שנגרם לה משכרותו של בעלה.

אמר לה האח שהיה נגר: תראי, עד שנטפל בו בגמילה, בואי לפחות נפתור את הבעיה עם הדלת. אני אבוא ואחליף את כיוון הצירים כך שהדלת תפתח כלפי בחוץ וכך תמנע אותה חבטה המעירה אתכם. אמר ועשה. רק שכחו להודיע לשיכור…

למחרת באישון לילה מגיע השיכור לביתו, מנסה לפתוח את הדלת, דוחף ודוחף והדלת לא נפתחת! ממשיך השיכור ונלחם בשכרותו עם הדלת כחצי שעה עד שאשתו התעוררה מקולות הגניחות וטלטול ידית הדלת והבינה מה קרה. היא קמה ופתחה את הדלת כלפי חוץ.

השיכור עמד המום, הסתכל עליה, על השעון ושוב עליה ואמר בכאב מהול בכעס: בשעה כזו את חוזרת הביתה?!

>>> שיכור יושב במסבאה ומזמין כוס בירה. הבר-מן נותן לו כוס בירה ושם תחתיה "תחתית" מקרטון עבה. אחרי כמה רגעים מבחין הבר- מן שהתחתית נעלמה, הוא לא רוצה שיפגם העץ של הבר וממהר להביא תחתית חדשה – "אולי זה נפל" הוא חושב. אחרי כמה רגעים, שוב נעלמת התחתית, ושוב הבר-מן מביא חדשה. אחרי עוד כמה פעמים כאלה נמאס לבר-מן והוא לא מביא תחתית חדשה. שואל אותו השיכור: מה, נגמרו הביסקוויטים?

ילד אחד "נדנד" לאביו הקמצן שהוא רוצה להתחפש לשוטר בפורים. האב הקמצן לא ידע איך לצאת מזה, הוא חישב את העלות של תלבושת שוטר, כובע, אזיקים ואקדח וקיבל סחרחורת. בסוף כשהגיע פורים הוא הביא לבנו אקדח קטן. הבן שאל – מה? זהו? איפה כל התלבושת? מה אומר לחברים? אמר לו האב: תגיד להם שהתחפשת לשוטר סמוי…

אחד הלך לגן חיות, ונעמד מול הכלוב של ההיפופוטם למשך כמה שעות, כשהוא מביט בחוסר אמון בהיפופוטם, עד שבסוף בקושי התנתק משם והלך כשהוא מפטיר: אה! לא יכול להיות! אין דבר כזה…
הוא המשיך ונעמד מול הכלוב של הנשר, גם שם עמד כלא מאמין כמה שעות עד שהגיע שעת הסגירה. ניגש אליו השומר וביקש ממנו לסיים כי רוצים לנעול את גן החיות. אמר לו חברינו: לא אכפת לי שתנעל עלי, אני לא זז מכאן עד שאני רואה מהיכן יוצאת הבירה…

לפי המדרש נתלו עשרה בני המן, על כי יעצו לאביהם לשחד את אחשורוש בעשרת אלפי ככר כסף, כדי להביא כליה על מרדכי ועל יהודי פרס. ומכאן נשאלת השאלה: מילא, יתר שמונת הבנים, אבל איזה "בעל יועץ" יכול היה להיות ויזתא, הידוע כטיפש מטופש? ומה לדלפון העני המרוד, אצל עסק פיננסי של 10 אלפי כיכר כסף? תשובה: ברגע שהמדובר בעשיית צרות ליהודים, נעשה ויזתא "חכם" גדול וגם דלפון הופך למומחה לעניני כספים...

איפה מרומז בתורה כי בשעה ששומעים את שם המן במגילה צריך לחבוט, או כפי שאומרים בלשון עממית "להכות את המן"? בפסוק: "והיה אם בן הכות הרשע". סופי התיבות של שלוש המילים הראשונות - המן.

היה היה יהודי שלא עשה סוד מכך כי אוהב הוא את ה"טיפה המרה", אולם ללכת סתם ולהשתכר, הרי אין זה מנהג יהודי. מילא בפורים, הרי מצוה לשתות "עד דלא ידע", אולם היהודי שלנו נוהג היה להתחיל במצוה כבר מראש חודש אדר. כאשר נשאל, מה הסיבה להידורו כמצוה זו, ענה : "ראו נא, ראו!" - אמר - "אני אסביר לכם. וכי מה סבורים אתם, היה איכפת להמן כל כך להשמיד ולהרוג ולאבד את כל היהודים, טף ונשים וכו’ ביום אחד ויחיד? כל כך לא היתה "עבודה" זו של השמדת היהודים לפי רוחו, שרצה להיפטר ממנה ביום אחד? ומה היה איכפת לו, לאותו רשע, אם "מלאכה" כבדה זו היתה מתחילה כבר מראש חודש אדר, למשל? אינכם יודעים, אה? אני אסביר לכם. האמת היא שהמן הרשע חשש שתכניתו לא תצליח והוא יפול בפח, אותו טמן ליהודים. הוא ידע כי במקרה כזה יקבעו היהודים חג לדורות לזכר הצלתם ומפלתו שלו. מה עשה אותו רשע ? קבע את תכניתו השטנית ליום אחד, כי עינו היתה צרה בכך, שהיהודים יחוגו כבר מראש חודש אדר, במקרה שידם תהיה על העליונה. שואל אני אתכם, יהודים, אני שיודע מהסוד הזה, מדוע אנהג לפי מחשבת הבליעל של המן ואחוג רק יום אחד. אני באמת חוגג כל החודש, כדי להכעיס אח המן..."

ר' יענק'ל מילר

"הייתי בסיום הש"ס של אחד המפעלים התורניים הגדולים בעולם. באו מאות רבנים ואדמו"רים. ניגש אליי הבעל-בית של הארגון וביקש ממני: יענק'ל, תעזור לי. כבר אין לי מקומות ב'מזרח'. מה אני עושה?

"אמרתי לו: תן לי כמה דקות, יהיה מקום.

"ואכן, כעבור חמש דקות, 20 מקומות התרוקנו ב'מזרח'.

"הוא שאל אותי: איך עשית את זה?

"אמרתי לו: פשוט מאד, ניגשתי לכמה אדמו"רים, ולכל אחד מהם לחשתי: האח שלך מגיע..."

"הייתי בחתונה של דתיים-לאומים", הוא מספר. "הם לא עושים 'מצוה טאנץ', הרי אין להם גארטל.

"בקיצור, גם הם רקדו, אבל עם גארטל בצבע כתום.

"הם הסבירו לי שזו סגולה, שאף פעם לא תהיה התנתקות בין החתן והכלה..."

"הייתי בטורונטו בבית-הכנסת של הגביר רייכמן. בא שם 'משולח' מירושלים. הוא נעמד ליד רייכמן, ובאמצע שמונה עשרה הוא הגביה את קולו בברכה 'ותן שכר טוב' בניסיון לרמוז לו...'

"אחרי דקה אני שומע את רייכמן עונה לו, באמצע שמונה-עשרה, כשהוא מגביר את קולו: 'ולירושלים עירך ברחמים תשוב...'

"פעם סיפרו לדוד בן-גוריון, שבבית-משוגעים בבת-ים, נמצא אחד, משוגע, שנראה בדיוק כמוהו.

"בן-גוריון אמר: אני לא מאמין, אני חייב לראות. והוא נסע לבת-ים.

"ברגע שבן-גוריון נכנס, מישהו ניגש אליו ואמר לו: מי אתה? אני בן-גוריון.

"בן-גוריון אמר לו: אני בן-גוריון.

"והמשוגע ענה לו: לא נכון, אני בן-גוריון.

"התחילו להתווכח עד שכמעט הרימו שם ידיים, מכות, והיו מוכרחים להוציא אחד מהבניין.

"עד היום לא יודעים איזה מהבן-גוריונים הוציאו משם..."

"שאלתי פעם את אחד מגדולי הדור האם מותר לי לספר בגראמען בחתונה סיפורים שלא היו ולא נבראו. הוא אמר לי, שכמו שאצל חתן וכלה התירו להגיד כלה נאה וחסודה אפילו אם זה לא אמת, כך גם בבדחנות לחתן וכלה, אז מותר להמציא. ואני תמיד מסיים, שגם את ה'היתר' הזה המצאתי, כיוון שאותו רב אמר שמותר לי להמציא..."

"משולח מהארץ הגיע לגביר בחו"ל ופשט את ידו.

"הגביר סימן לו שהוא באמצע התפילה.

"אז המשולח אמר לו: תשמע, זה פיקוח נפש.

"הגביר ענה לו: אוקיי, אם זה פיקוח נפש, אז מותר לי לענות לך: אני לא מתכוון לתת לך כסף..."

שאלה: ראש הממשלה הלך לים ופתאום הוא טבע, מי ניצל?
תשובה: המדינה.

שאלה: מה ההבדל בין בית משוגעים למדינת ישראל?
תשובה: שבבית משוגעים ההנהלה שפויה.

שאלה: מה ההבדל בין הקורונה לבין המן?
תשובה: את המן ניצחנו ואחר כך שמנו מסיכות. עם הקורונה קודם שמנו מסיכות ורק אחר-כך ניצחנו

שאלה: למה מתנחלים שרים רק את הפזמון?
תשובה: כי לקחו להם את הבתים…

שאלה: מהיכן השם ויזתא?
תשובה: פעם הוא התחפש ולא הכירו אותו. כשהרים את המסיכה וזיהו את פניו-אמרו: וי זה אתה…….

תמיד שנה שלמה עולים רעיונות הכי טובים לתחפושת בפורים
אבל שיגיע פורים תמיד הכל נשכח !

למה לושתי המלכה קראו "ושתי" ?
כי היא היתה פותחת את ארון ואומרת : "את זה לבשתי.. ולבשתי.. ולבשתי.. ולבשתי. ושתי…

הגננת של המן הרשע: "המן, מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול?"
המן: "לא יודע, תלוי".

פועל ערבי מביא לבעל הבית משלוח מנות מלא דגים ,
למה אתה מביא לי דגים שואל בעל הבית ,
עונה הפועל : חג בורים, לא ?

בדיחות לחג פורים ולחודש אדר.
שושנת יעקב צהלה ושמחה ושמחה בראותם יחד תכלת מרדכי. – תודו שקראתם את זה במנגינה.

הרגע הזה שמישהו רוצה לספר לך משהו נורא מצחיק, הוא ממש בוכה מצחוק. ואתה – צוחק איתו בלי לדעת על מה...

המלצר: אתה רוצה קציצת בקר או... האורח: לא, אני רוצה משהו ש'בא חם'.

ההוא שאף פעם לא מתפלל מסידור, יום אחד ראיתי אותו בשחרית מסתכל, מתבונן ומתעמק הרבה זמן בסידור, כשהתקרבתי גיליתי שזה מראה לתפילין בצורת סידור מתקפל...

ברכות לרב ברל לזר רבה הראשי של רוסיה לרגל מינויו לרבה הראשי גם של אוקראינה.

נפתלי בנט שלח לאוקראינה את הספר 'איך לנצח מלחמה'.

ההיגיון של בנט אומר כך: נכון שכשהדלק עולה ב- 54 אגורות כולם רצים לתדלק? אז כשהשכר יעלה ב- 54 אגורות כולם ירוצו לעבוד.

אין לרוסים סיכוי מול אזרחי אוקראינה – כולם שם מאבטחים.

פוטין מועמד לפרס נובל לרפואה על הצלחתו להבריא את העולם מקורונה תוך 48 שעות.

אולי מישהו יודע איפה ניתן להשיג חד פעמי – יבול נכרי?

מעניין מי יהיה הראשון שיתבע את פוטין על זה שהוא הורס את כל השירים של 'אל אוקראינה נסענו בראש השנה...'

אב ובנו הגיעו לרופא. האב: "דוקטור, הבן שלי בלע מפתח!" הרופא: "מתי זה קרה?" האב: "לפני כשבועיים..." הרופא: "ורק עכשיו נזכרת לבוא?!" האב: "בעיקרון יש לנו עותק של המפתח והשתמשנו בו כל הזמן הזה, אבל היום גם הוא אבד".

אף פעם לא ידעתי עד כמה מילים כואבות עד שפגע בי ספר.

בשבוע שעבר רשמתי "אני מבקש מחילה מכולם", אתמול קיבלתי הודעה בתא קולי - שלום אני אחמד יוסף חסאן, קבלן מעזה - כמה מטר אתה רוצה את המחילה?

מחיר הדלק כל כך יקר שכבר עדיף לקנות קוקה קולה.

מנסור עבאס מתרעם: ההחלטה למנוע ממי שאין לו כושר לדיינות להתמודד על משרת רב ראשי פוגעת בסיכוי להצבת מועמד ערבי.

אין שמחה כשמחת הילד שלא מכריחים אותו לתת נשיקה לסבא לפני שהולכים הביתה.

כנראה שהשכן שלנו הוא רב'ה בחיידר. כל שנה לפני פורים הוא שם מדבקה חדשה עם השם שלהם על תיבת הדואר.

בכלי התקשורת התפרסם השבוע כי אוהדי כדורגל בתל אביב שברו 439 כיסאות באיצטדיון. מעניין שיצרן הכיסאות עוד לא נקרא לחקירה במשטרה.

בסביבתו של ליברמן שוררת אכזבה רבה על כך שלמרות כל מה שעשה לחרדים, שר הדתות עוקף אותו בהישגים האנטי חרדיים שלו.

סבתא שלי לא מבינה עניין. כבר כמה פעמים סיפרתי משהו לחבר שלי והוא אמר לי ת'ספר לסבתא, והלכתי לספר לה אבל היא לא מבינה מה שאני רוצה ממנה.

מתארגנת קבוצה לרכישת תחפושות כיפת בנט במחיר למשתכן.

ביידן לפוטין: אם לא תפסיק את הלחימה מיד אאלץ לאיים עליך בכל הרצינות כי עוד פעם אחת או שתיים לא תהיה לי ברירה אלא להודיע לך באופן חד משמעי שאני דורש ממך בתוקף לחזור בך אבל מיד או בתוך זמן קצר ביותר שאם לא כן אני נחוש בדעתי להתחייב בפני כל העולם שלעולם אבל לעולם לא ננוח ולא נשקוט ולא נרתע מלנקוט נגדך באזהרה החמורה והרצינית ביותר שאני עלול לנקוט נגדך באיום מוחשי.

אבי המיועדת לשדכן: הבת שלי אומרת שהיא שמה לב שהבחור לא גוזז ציפרניי

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון