אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,376
נקודות
246
כאן נמצא המאמר המלא
פה נדון בעז''ה בדברי המאמר - בצורת האשכול כדיוניים ולא רק כתגובה על מאמר.

בוא נתחיל על מה נסוב המאמר,
על איזה אדם, איזה יצור, איזה סוג עבירות אנחנו בוחרים, אתה מדבר על היאוש שלו מתשובה משינוי וכו,
בא נניח שמדובר על אדם שכל היום נופל בכעסים - זה בסדר? זה גם מסתדר עם הדברים?

דבר נוסף תאמר לי בתימצות מה הם עיקרי המאמר?
- על מה הוא נסוב.
- איזו בעיה הוא בא לפתור.
- מה הפתרון המוצע, בתימצות.

כל אדם יכול וכל אדם צריך לא משנה איפה הוא עומד בעולם, לא רק אחד שנופל בכעסים, אלא אפי' בן אדם שעבר את ג' עבירות חמורות, כ"א יכול לחזור אליו, והאבא אף פעם לא מתייאש מאיתנו גם עם ניסינו בשנה שעברה, הוא פותח לנו בכל שנה שער מחדש בכל עת ובכל עונה.
ודאי שלא קל לשנות ההרגלים הרעים שבנו, אבל צריך לזכור שהקב"ה אוהב אותנו בכל מצב שהוא, ומחכה שנשוב אליו, ושמח על כל התגברות.

בוא נתחיל על מה נסוב המאמר,
על איזה אדם, איזה יצור, איזה סוג עבירות אנחנו בוחרים, אתה מדבר על היאוש שלו מתשובה משינוי וכו,

דבר נוסף תאמר לי בתימצות מה הם עיקרי המאמר?
- על מה הוא נסוב.
- איזו בעיה הוא בא לפתור.
- מה הפתרון המוצע, בתימצות.
ובכן, מדובר על כל אדם, לא משנה איזה טיפוס, סוגי עבירות? מה זה משנה, מכולם אפשר לחזור בתשובה שלימה, ואותם טעויות יכולים להיות מול כל דבר, גם אדם שכועס יכול להתייאש, וגם הוא אמור להבין שהכעס שלו זה ממש לא בעיה ביראת שמים, אולי גם, ואולי גם קשור לאמונה וביטחון, אבל לא זה הפיתרון למצוקה הרגשית שלו שגורמת לו את הכעס,
קשה לתמצת, כי יש שם הרבה נקודות, בגדול זה בא לתת את הצד הנפשי שגורם לנו ליפול, ואיך מתמודדים עם רגשות אשמה, גם על דברים לא פשוטים, ואיך כשאין אשמה ויש גישה בריאה ורגועה, הדרך נפתחת.
כשאדם נופל, והוא לא מבין מה קורה לו שגורם לו ליפול אז קודם כל הוא מרגיש חסר אונים, הוא לא מצליח להשתנות, כשנוספים לזה עוד רגשות אשמה, ופחד, שנתבאר שם בהרחבה, על המהות והעומק שלהם, אז האדם באמת במציאות שסוגרת עליו מכל צד, ולזה בא הפיתרון,
נתבארו שם כמובן על הדרך, הרבה יסודות בכוחות הנפש, איך להתחבר לעבודת ה', מה זה הקשר שלנו עם ה', איפה השילוב של המערכת הרגשית והרוחנית שלנו, ועוד.

סוגי עבירות? מה זה משנה, מכולם אפשר לחזור בתשובה שלימה,
בהחלט כוונתי היה שכדאי להעמיד דמות ברורה למשל. כדי שנוכל לדון ברגשותיו ברור יותר, בתהליך שעובר עליו, שנזהה על איזה חלק אתה מדבר כל פעם,
אין כוונתי שיש עבירות שזה לא שייך.
גם אדם שכועס יכול להתייאש, וגם הוא אמור להבין שהכעס שלו זה ממש לא בעיה ביראת שמים, אולי גם, ואולי גם קשור לאמונה וביטחון, אבל לא זה הפיתרון למצוקה הרגשית שלו שגורמת לו את הכעס,
קשה לתמצת, כי יש שם הרבה נקודות, בגדול זה בא לתת את הצד הנפשי שגורם לנו ליפול, ואיך מתמודדים עם רגשות אשמה, גם על דברים לא פשוטים, ואיך כשאין אשמה ויש גישה בריאה ורגועה, הדרך נפתחת.
כשאדם נופל, והוא לא מבין מה קורה לו שגורם לו ליפול אז קודם כל הוא מרגיש חסר אונים, הוא לא מצליח להשתנות, כשנוספים לזה עוד רגשות אשמה, ופחד, שנתבאר שם בהרחבה, על המהות והעומק שלהם, אז האדם באמת במציאות שסוגרת עליו מכל צד, ולזה בא הפיתרון,
ובשתי מילים, אתה רוצה ללוות אותנו מהצד, בתהליך השינוי שעובר על האדם, - בהתמודדות שלו בעיקר בלצאת מדברים שהוא לא מצליח להשתחרר מהם, גם אחרי הרבה פעמים שהוא ניסה לצאת.
אז נתחיל אחרי התימצות, אתה מספר לנו על אדם שמתמודד ל'דוגמא' אם כעס (זה יכול להיות, תאווה, מידה רעה, עבירה שהתרגל בה, וכו' )
מה הוא ניסה, ולמה הוא לא הצליח?

הובאו שם הרבה דוגמאות, לתמצת בשתי מילים קצת קשה אבל ננסה, האדם הכועס, ניסה מלא פעמים לא לכעוס, להתחזק באמונה, "לשבור" את ה"יצר הרע" של הכעס, להמתין כמה שניות, והוא חידד לעצמו גם כמה זה לא נכון, וכמה זה לא כדאי, למעשה כל הניסיונות לא הצליחו, הוא יצא מתוסכל, לא סובל את עצמו, כועס גם על עצמו, תכל'ס הוא לא חשב שיש הרבה מה לעשות עם זה, אולי לקחת כדורי הרגעה..., המצפון גם שיגע אותו, "כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה" "כל מיני גיהנום שולטין בו", ועוד, וככה זה נסחב, מה שעוד קרה זה כל פעם שקרה לו משהו מעצבן, הוא גם כעס, וגם כעס על עצמו שכעס, וחוזר חלילה, לפעמים מרוב תסכול הוא הצדיק את הכעס, או לפחות משפט בסגנון, "זה אני וזהו", פטור, הכשר ליאוש, עד כאן המהלך הראשון.

עד שיום אחד הוא פשוט התחיל לאט לאט להכיר בעובדה שהוא כועס, הוא הצליח להסתכל על זה בלי להתנגד, ולנסות לא להרגיש את מה שהוא מרגיש בעקבות כך שהוא כעסן, פשוט הכיר בעובדה הזו, כשהוא התבונן בזה, הוא ממש הרגיש פתאום שלנוכח העובדה שהוא כעסן, הוא מרגיש כישלון, לא שווה, מזולזל, חושש- מה יהיה, הכעס על הכעס לא היה שם, היה שם הסכמה להרגיש את מה שהוא מרגיש בעקבות כך שהוא כעסן, בענווה, ובהכנעה,
ואז נפתח לו פתח חדש, הוא התחיל להתבונן על מה הוא כועס, והוא שם לב שיש מכנה משותף לכל הדברים שמרגיזים אותו, ואז אחרי שהוא כבר לא מבוהל הוא חשב באמת, למה זה כ"כ מרגיז אותי, ואז הוא גילה למשל שכעס הוא רגש משני, כלומר נניח הראש כולל העיר לו על משהו, והוא קיבל התקף זעם רציני ביותר, ואז הוא התבונן, מה הרגשתי כשהראש כולל העיר לי? והתשובה לא הייתה כעס, התשובה הייתה השפלה, חוסר צדק, ניכור, כשהוא מבין שאת זה הוא מרגיש, ואז הוא מביא את הכעס שנותן לו עוצמה, הוא מזהה את התהליך, ואז הוא יכול לבחור להסכים להרגיש מושפל, ואז הוא ננער, מה??? שאני יסכים להרגיש מושפל?? אני ימחק מזה!, אין שום סיכוי! [הנה שוב התנגדות] אבל אז הוא הבין שלא משנה כמה הוא יכעס, תכל'ס הוא מרגיש מושפל, טוב אז הוא שוב נכנע, ומרגיש את ההשפלה, נו, אז מה עשינו תכל'ס אני מרגיש גרוע מאד? השפלה זה רגש מאד מאד לא נעים, נכון, אבל תכל'ס אתה מרגיש אותו, זאת המציאות, וכשתכעס זה לא ייעלם, תרגיש גם מושפל וגם כועס, אז מה נעשה? טוב, נרגיש את ההשפלה, [כאן צריך הרבה זהירות כי לפעמים באמת אין לבן אדם מענה פנימי לזה, ואז כשאתה אומר לא להתנגד אתה הורס אותו, בטיפול זה מאד משמעותי]

ומתוך זה הוא מתחיל להתבונן כמה הוא מרגיש מושפל, ברמה 100, אבל זה לא המציאות, הרי סה"כ הראש כולל נתן איזה הערה, מאיפה הגעתי להרגשה שאני ממש מחוק, ולא שווה כלום, ואז הוא ניתח שוב את העניין וקודם כל הוא הבין שבאמת יש משהו כאן משפיל, כשמעירים לך הערה, ובפרט אם היא לא צודקת או לא לגמרי צודקת יש כאן משהו באמת משפיל וחוסר צדק, ואז הוא נזכר שחבר טוב לחש לו פעם על המושג שנקרא גרעיני אמת ותוספות, דהיינו שיש גרעין אמת של השפלה, וע"ז האדם הוסיף תוספות ויש לו תחושת אמת בהכל כמו בגרעין, [עיין במאמר בהרחבה], ואז הוא למד להפריד בין הגרעין אמת לתוספות, וואו! הוא הרגיש הקלה עצומה, סוף סוף הוא חווה את המציאות כמו שהיא,

רגע אבל עדיין הגרעין אמת גם כואב, נכון, אבל בד"כ עם הגרעין יש לו מענה פנימי לעצמו, ונכון זה כואב, [אין נוסחה איך לא להרגיש רע, יש נוסחה איך לא לייצר עוד בעיות מעבר למה שיש, אין עניין להסתכל על חצי הכוס המלאה, אלא על חצי הכוס הריקה אבל כמו שהיא, בלי תוספות, ועם זה כבר יש איך להתמודד],

אח"כ הוא התבונן יותר לעומק, וגילה שגם המציאות של הגרעין אמת, וההרגשה שלו לא מתואמים, הוא עדיין מרגיש משהו עוצמתי יותר, ואז הוא או יגלה שוב גרעיני אמת ותוספות, שכידוע יש אותם בדקי דקויות, או שהוא יגלה שבעצם מאז ומעולם הוא מרגיש מושפל, הראש כולל רק עורר נקודה ישנה, פתאום הוא יגלה שמלא פעמים הוא מרגיש את ההשפלה הזו, ואז הוא מנסה להרשים, משקר, מתגאה, [או שבדיוק אז הוא פתאום מרגיש צורך באיזה תאווה, והוא קולט שזה בריחה], מפחד, ואז זה שוב אותה עבודה, לזהות את זה שאם הושפלתי ברור שאני ירגיש מושפל, ויחד עם זאת לבדוק, מה התוכן של ההשפלה הישנה שאני מרגיש? מה אמיתי, מה לא, ולמה למרות שזה לא אמיתי אני עדיין מאמין בזה, כל הזמן לחפש פשר לתחושת האמת, ואז ליצור הפרדה, ולהתחיל לתפוס נכון את המושג ערך, ולתרגל אותו, ופשוט ליצור חיים חדשים, [יש עוד חלקים, שבטיפול מקצועי יצטרכו להיעשות, אבל כאן הבאנו את עיקרי הדברים]

המהלך הראשון, היה התנגדות, וממילא פתרונות שהם כולם התנגדות, "לשבור" "להתגבר" "להתאפק", המהלך השני היה לא להתנגד, וממילא לחפש ולמצוא מה באמת קורה לו, כשהוא מבין את זה, הוא מבין שכעס זה לא נכון, זה לא תקין, אבל הוא לא מסתכל על עצמו כחוטא, כפושע, ההבנה שלו את עצמו היא היא התשובה, כי זה הריפוי, אין פה מצפון מייסר, יש פה הבנה ברורה שכעס זה לא נכון, אבל לא בטון מאשים לאדם רופס, אלא מתוך עוצמה שלו, כעס זה לא נכון, ואני יודע להתמודד נכון עם המציאות שקורית איתי,

על הדרך נעשתה כאן עבודה מדהימה, שינוי עומק, בין אני כעסן, לבין כשלא היה לי שום מענה, לא היה לי כ"כ ברירה כי אם להשתמש בכעס שלי, זה הדרך היחידה לא למחוק את עצמי, [נקודת הבחירה שלו אז לא הייתה לא לכעוס, אלא להפעיל את המהלך הנכון, לאבד את האמון בתחושת האמת שבכעס]

כל פרט פה אפשר להרחיב ולדייק יותר, אבל זה קשה מאד בכתב כמובן, אז כתבתי בצורה כללית,
מקווה שהתימצות לא יצא ארוך מדי...

חשוב לי לסייג כמה נקודות שעלולות להיות בעייתיות במבנה הזה כשמנסים ליישם אותו בפועל.
חשוב לי לציין זאת למרות שמסתמא זה יצוף לאנשים לבד, כי ברור שאין משהו ברור וחד בכל הקשור לעבודה פנימית,

א. יש כאן סכנה רצינית של הצפה רגשית. כשקוראים לאדם לפגוש תחושת השפלה בעוצמה גבוהה בלי לתת לו קודם כל כלי להירגע ולהתקרקע, הוא עלול להיכנס למצוקה קשה ולחרדה במקום להגיע לתובנה, ולזה התכוונתי כשכתבתי שצריך הרבה זהירות,

ב. כולנו יודעים שיש פער גדול בין המוח ללב. הניתוח השכלי של הפרדה בין הגרעין לתוספות עובד מצוין בהיגיון, אבל הלב והגוף מגיבים אחרת. אדם יכול להבין במאה אחוז שהערה מסוימת לא אמורה למחוק אותו, ועדיין להרגיש סערה רגשית. אם מצפים שההבנה השכלית תעלים מיידית את הכאב, בסוף מגיעים לתסכול חדש, [כמו כל חרדה וכדומה] רק על ידי תרגול מעשי מתוך תהליך הפרדה נכון אפשר באמת להתקדם,

ג. סכנה של איבוד גבולות במציאות. התמקדות יתר בלהסכים להרגיש מושפל עלולה לגרום לאדם לספוג יחס מזלזל מהסביבה ולבלבל בין עבודה פנימית לבין חוסר יכולת להציב גבול בריא מול אנשים אחרים, להסכים שמישהו ישפיל אותי זה ממש לא תקין,

ד. המהלך הזה פשוט לא ישים בזמן אמת. ברגע של כעס או פגיעה המוח נמצא במצב חירום, ולנסות לעשות את כל שרשרת ההתבוננות העמוקה הזו באמצע התקף זעם זה בלתי אפשרי. תהליך כזה חייב להיעשות בדיעבד, בשעת רגיעה, ולא תוך כדי האירוע, תוך כדי האירוע צריך לפרוק כאב ואנרגיה,

ולבסוף, יש כאן מלכודת של הלקאה עצמית במעטפת חדשה. אם האדם מבין שהכעס הוא רק בריחה, בכל פעם שהוא יכעס שוב הוא יאשים את עצמו פעמיים: גם על זה שהוא כעס, וגם על זה שהוא כביכול בורח ולא מצליח לעשות את העבודה העמוקה, וגם לזה כמטפל, נדרשת זהירות רבה,
[ככלל, חפירה בזיכרונות עבר עלול לעורר כאב עמוק בלי כלים להתמודד איתו,
ויש סכנה נוספת להיכנס לניתוח יתר כפייתי של כל הרגשה, לפעמים... זה הרבה יותר פשוט,

בסופו של דבר, הכיוון נכון, אבל כדי שזה יעבוד חייבים להוסיף לזה שלב של הרגעה ראשונית, להבין שהעבודה נעשית בעיקר בדיעבד וברוגע, ולדעת להפריד בין הקבלה הפנימית לבין התגובה המעשית בשטח,

יפה מאוד - אני בטוח שהאשכול הזה יסחוט ממך לטובת כולנו, המון חכמה עומק, וידע מעשי לעבודת ה'.
קודם כל כדאי מאוד שתשים רווח - אנטר - בין קטע לקטע בתוך התגובה שלך, שהנראות לא תיהיה עמוסה מדאי. - המראה הוויזואלי, כלשון הבינה באשכול ביקורת.

האדם הכועס, ניסה מלא פעמים לא לכעוס, להתחזק באמונה, "לשבור" את ה"יצר הרע" של הכעס, להמתין כמה שניות, והוא חידד לעצמו גם כמה זה לא נכון, וכמה זה לא כדאי, למעשה כל הניסיונות לא הצליחו,
הוא יצא מתוסכל, לא סובל את עצמו, כועס גם על עצמו, תכל'ס הוא לא חשב שיש הרבה מה לעשות עם זה, אולי לקחת כדורי הרגעה..., המצפון גם שיגע אותו, "כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה" "כל מיני גיהנום שולטין בו", ועוד, וככה זה נסחב, מה שעוד קרה זה כל פעם שקרה לו משהו מעצבן, הוא גם כעס, וגם כעס על עצמו שכעס, וחוזר חלילה, לפעמים מרוב תסכול הוא הצדיק את הכעס, או לפחות משפט בסגנון, "זה אני וזהו", פטור, הכשר ליאוש, עד כאן המהלך הראשון.
- כלומר הוא ניסה את כל העצות הרלוונטיות לכעס, ולא הצליח,
- התוצאה, א. הוא נשאר עם הכעס ביד,
- ב. הוא מתוסכל נורא, שהוא לא מצליח למצוא את הסיבה ההגיונית לצאת מהכעס, משהו פה לא הגיוני. אפשר להשתגע מזה.

עד כאן זה דבר ששייך אצל כולם
, כל אחד בנקודה האישית שלו, המשהו הזה שהוא לא מצליח, שעדיין הוא שם, בפנים, שייך. המשך בעז''ה במוצ''ש.

נערך לאחרונה:
אני ימשיך לעבור על הדברים העמוקים והנפלאים שהרב @אהרן הירש משתף אותנו.
עד שיום אחד הוא פשוט התחיל לאט לאט להכיר בעובדה שהוא כועס, הוא הצליח להסתכל על זה בלי להתנגד, ולנסות לא להרגיש את מה שהוא מרגיש בעקבות כך שהוא כעסן, פשוט הכיר בעובדה הזו, כשהוא התבונן בזה, הוא ממש הרגיש פתאום שלנוכח העובדה שהוא כעסן, הוא מרגיש כישלון, לא שווה, מזולזל, חושש- מה יהיה, הכעס על הכעס לא היה שם, היה שם הסכמה להרגיש את מה שהוא מרגיש בעקבות כך שהוא כעסן, בענווה, ובהכנעה,
ואז נפתח לו פתח חדש, הוא התחיל להתבונן על מה הוא כועס
כלומר עד שהוא לא נרגע והשלים עם העובדה שהוא כעסן, עד שהוא לא הכיל את עצמו, הוא לא הצליח להתבונן מה הביא אותו לזה!
סערת הרגשות שבאה בעקבות כאלו קונפליקטים - שהאדם רוצה להצליח לשנות ונכשל - האשמה, הדיכאון, התסכול, מונעים ממנו להתבונן בצורה ראויה, בגורמים של הכעס - ולהתחיל לפתור אותו באמת.

א. איך באמת הוא השלים עם זה שהוא כעסן?
האם הוא התייאש וזהו, ואז יוצא שכשדאי להתיאש זה חלק מתהליך הריפוי או שהוא למד שיש לאדם חולשות ולא הוא יצר אותם...

ב. למה באמת האדם בשלבי התסכול - אני לא מדבר על השני דקות אחרי הכעס, אלא כל השלב הזה בחיים שלו - אינו מצליח לאבחן את הבעיות והשורשים שלהם נכון,

- בעז''ה נמשיך ככה קטע קטע - את התשובות לשאלות האלו אולי כדאי שנדון באשכול מפוצל שזה לא יפריע לרצף של התהליך. תאמרו לי אתם הקוראים מה אתם אומרים פה או במפוצל - בפרטי...

א. אפשר ללמוד בדרך הקשה, אבל זה לא מומלץ...., אפשר להבין את זה בדרכים יותר פשוטות,
ב. כי כל פעם שהוא מתעסק עם זה, הוא נכנס לתנועה של התנגדות ולא של התבוננות, כשהוא כבר נשבר, הוא נכנע, ואז מתחיל הריפוי

אפשר להבין את זה בדרכים יותר פשוטות,
שהם?
הוא נכנס לתנועה של התנגדות ולא של התבוננות,
מה זאת אומרת התנגדות הוא הרי באמת רוצה להבין ולדעת, הוא יושב עם עצמו ומתבונן ממש כמו אחרי שהוא משלים, ובכל זאת הוא לא מצליח?
אחרי השלב הזה אני יעבור לדברים הבאים שלך.

זהו שלא, כל פעם כשהוא חושב ע"ז שהוא כעסן, הוא עסוק או בלהצטדק, או בלהתמרמר על המצב, וכיו"ב, הוא אף פעם לא הסכים לעמוד בכנות ובהכנעה מול העובדה הזו שהוא כעסן, עם כל הקושי הרגשי והשנאה העצמית שנוצרה לו מזה.
כל הפיתרונות שלו, היו בתנועה הזו, למחוק את הבעיה איכשהו, כי להכיר בה זה ממש קשה.

כל הפיתרונות שלו, היו בתנועה הזו, למחוק את הבעיה איכשהו
להטמין את ראשו בחול, ולהתעלם מהבעיה שלו, כי בדרך הזו א"א להגיע לשורש הבעיה ולפתרונה.
הדרך היחידה למחוק אותה היא ההכרה בה. (ומי אמר שאכן צריך למחוק אותה, אולי צריך להפך אותה למידה שתועיל).

להטמין את ראשו בחול, ולהתעלם מהבעיה שלו, כי בדרך הזו א"א להגיע לשורש הבעיה ולפתרונה.
הדרך היחידה למחוק אותה היא ההכרה בה. (ומי אמר שאכן צריך למחוק אותה, אולי צריך להפך אותה למידה שתועיל).
נכון, וכאן נוסף עוד עומק, שלפעמים הצורה לטמון את הראש בחול, היא דווקא ההתעסקות... סביב זה, המירמור, האשמה..., [מצב חרדתי הוא לפעמים "פיתרון" לחוסר אונים כי זה נותן תחושה שאני עושה משהו] כמבואר במאמר בהרחבה.

רק כתוספת על דבריכם.
כשאדם בתנועה של פתרון לפני שהוא השלים וגמר עם ההכלה.
תחושת הדחיפות לפתרון, גורמת לו למצוא פתרון שורשי אבל חד יעיל ומהיר, - עובדה מהשטח, הדבר שהכי שנאוי על אנשים בשלב הזה, אלו הפתרונות האיטיים כדוגמת תנסה פעם בשבוע להתגבר וכו' - אפי' שאפשר לשנוא את זה גם אח''כ - אני מתכווין שהם לא מוכנים לקבל צורך בתהליך,

ועוד סיבה שהם לא מוכנים לקבל ולהכיל צורך בתהליך, הוא - כי עד כמה שהם עדיין לא הכילו את עצמם, הם בעצם עדיין לא חווים את העצמם האמיתי, בתת ההכרה שלהם הם בכלל לא כעסנים - זה פשוט לא יכול להיות שאני כעסן - (תאוותן, בעל עבירה, מושחת, לא נאמן, או כל דבר אחר, כעס הוא כדוגמא- לא לשכוח) ומכיוון שהם עדיין לא תפסו את התפיסה הפנימית האמיתית על עצמם, הם גם לא יכולים לראות איך להתקדם איתה וממנה,
כל תהליך בנוי מחוויה של התקדמות - מהמקום שבו האדם נמצא - אם האדם חושב שהוא נמצא בדרגה אחרת, אין לו היכולת לחוות את הדרגה, מצב, רמה, העכשווית האמתית שלו, ולהתקדם,
קשה להסביר למה רק ככה האדם יכול להתקדם, אבל זו עובדה שרק ע''י החוויה וההכרות והלמידה הפנימית עם הרמה האמיתית שלי, אני יכול לראות איזה צעד נכון לי לעשות, ורק ככה הצעד הזה באמת נספג אצלי לשינוי והתקדמות,
מקווה שהייתי ברור.

קשה להסביר למה רק ככה האדם יכול להתקדם, אבל זו עובדה שרק ע''י החוויה וההכרות והלמידה הפנימית עם הרמה האמיתית שלי, אני יכול לראות איזה צעד נכון לי לעשות, ורק ככה הצעד הזה באמת נספג אצלי לשינוי והתקדמות,
ככל שאתה עסוק בהתנגדות, אתה לא נוכח במקום בו אתה באמת נמצא. פשוט מאד.

דוגמא פשוטה, בחור יש לו ריאקציה מלימוד, כי אבא שלו הכריח אותו ללמוד בצורה שלא נעימה לו, היום כל פעם שהוא בא ללמוד, עולה לו החויה שלו מול הלימוד, ההתנגדות היא לנסות לא להרגיש את זה, איך עושים את זה? א. לא לומדים, ב. לומדים בעוצמה ווליום כזה שתשקיט את כל הקולות והרגשות, עכשיו, הוא עסוק בללמוד? בלגדול בלימוד? להתחבר ללימוד? לא, הוא עסוק בלא להרגיש, שם התודעה שלו,
עכשיו אין לו אפשרות לאט לאט להתחבר ללימוד, כי הוא בכלל לא מנסה להתחבר, הוא מנסה לא להרגיש, כשהוא יסכים להרגיש את כל הזוועה שהוא מרגיש, מתוך הפרדה מוחלטת בין הערך לבין החוויה שלו- אבא שלי לימד אותי ערך נכון, בצורה לא נכונה, הוא יוכל ללמוד, ולאט לאט להתחבר [מתוך רצון, תפיסות פנימיות נכונות, והרפיה...,] לחוויה הנכונה בלימוד.
זה הנקודה בהתנגדות.

דהיינו שהאדם עסוק בהתנגדות הוא לא מחובר לעצמו, וכמה שהוא מתעסק בהתנגדות הוא מתרחק מעצמו, ומההכרה בעצמו ובכוחותיו.
שים לב, כתבתי ששם התודעה שלו, תודעה זה כמו שולחן עבודה במחשב, כלומר מה הרקע הכללי איפה הוא עכשיו.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון