@בן הגולה לא הבנתי. ידוע לך על רב אחד שאמר שיש לציית להוראות פיקוד העורף בענין התקהלות - לא בקורונה, אלא במלחמה?

ולא מצד שתורה מגנא ומצלא וכו', אלא אף בהתקהלות שאינה לצורך מצוה לכאו' אין שום בעיה וכמשנ"ת.
כפי שציינתי יש כאן פלגינן מעניין כשמחד לגבי ההנחיות של התמגנות וכו' יש קמפיין שלם של מכתבי רבנים וכו' בחובת הציות ומאידך במה שקשור להתקהלויות אין מתייחסים להנחיות ואמנם בקורונה גם בזה קיבלו דבריהם לרוב.
התשובה היא פשוטה, אותם לא מעניין באמת חיי אדם, אותם מעניין שאנחנו ננצח במלחמה.
והם לא רוצים לקחת את הסיכון שימותו אנשים רבים, וכך הם לא יוכלו להציג לעולם שאנחנו הצד המנצח ולא הצד המנוצח, ובקיצור הם לא יוכלו לומר כחי ועוצם ידי עשה לך את החיל הזה...
ממש לא נכון.
כשאזרחים נפגעים מתקיימת חגיגה שלמה של הצגת הפגיעה לתקשורת הזרה כאמצעי להוכיח כי איראן מכוונת לפגיעה באזרחים וכו'.
הדברים נכונים בכל מה שקשור לפגיעה במטרות צבאיות או בתשתיות שהמדינה עושה ככל שביכולתה לצנזר כל איזכור או תיעוד לכך.

לגבי אזעקה יש מכתב מהחזו"א שכותב שמותר
אבל לכאו' שם איירי שאני מודיע לאלף תושבים שיש סכנה כך שהסיכוי שאחד מהם יפגע הוא די גבוה
אבל לגבי הבן אדם הפרטי יש לחלק
צריך לדעת מה בדיוק היה המציאות בזמן החזו"א והאם כיום השתנה לטוב או למוטב (היקף הפגיעה כיום הרבה יותר גדול, ומאידך כיום יש כיפת ברזל, ועוד).

כפי שציינתי יש כאן פלגינן מעניין כשמחד לגבי ההנחיות של התמגנות וכו' יש קמפיין שלם של מכתבי רבנים וכו' בחובת הציות ומאידך במה שקשור להתקהלויות אין מתייחסים להנחיות ואמנם בקורונה גם בזה קיבלו דבריהם לרוב.
בקורונה זה היה באמת דבר אמיתי, שכאשר נמצאים עם עוד אנשים הסיכון יותר גדול, משא"כ כאן.

בבריסק לא יורדים למקלט
ומספרים שבתש"ח כל הזמן שיכנעו את הבריסקעראב לרדת למקלט ולא הסכים
ופעם אחת הוא ירד ובדיוק אז נפל טיל על המיטה שלו שהו אהיה אמור להיות שם
וכשעלו כל בני הבית דברו על הנס שנעשה לו
הגיב הרב "אתם חייבים לשלם לי על המיטה שכן אם לא הייתי יורד לא היה נופל כאן טיל"

נ.ב. באחת האזעקות ראיתי בריסקער רץ מהר לביתו
תמהתי עליו מהסיפור הנ"ל וכי אתה הולך לממ"ד?
הוא ענה, לא אני לא מפחד על עצמי אני מפחד שהטיל יפול על הבית
וכדי שהוא לא יפול על הבית אני הולך הביתה..

שמעתי מחסיד אמשינוב שהנכד של הרבי אמר לו שהוא מפחד בשעת האזקעה והוא ענה לו "אם אתה מפחד אז תיכנס למרחב מוגן" משמע מכאן שהוא סובר שזה תלוי באמונה והבוטח בהשם חסד יסובבנו,
אבל אולי מדובר דווקא בירושלים שרואים ניסים גלויים וכמ"ש "ובהר ציון תהיה פליטה", אברר.

הגר"א לויסון [מראשי ישיבת חברון] אמר שיש לטיל דין מה"ת לנו להסתפק וחשוב כאילו אין כאן ספק, ולולי סברא זו י"ל שזה ספק ולכאו' היה כאן סברא של כל קבוע כמחצה על מחצה.

בהלכות פיקוח נפש אין ענין לקבוע ורוב, שאנו לא באים לדון על ה"חפצא" של הטיל אלא לדון כלפי ההזיק שיקרה אם "שכיח היזקא" או לא, וממילא לא שייך לדון בזה בדין רוב. אך גם לולי זה לא מובן למה שיחשב קבוע?

לא עקבתי אחר כל התשובות.
אך ראשית איני בקאי דיה בהלכות אלו אבל גם לחצות כביש איכא סכנתא טובא.
ואף שאפשר לחלק אבל לכאו' יהיה תלוי במקום ממנו נשלח הטיל.
ובל נשכח שבסוף ההשתדלות רק בכדי לעשות רצון ה' של השתדלות שכך גזרה חוכמתו יתברך, הילכך צריך לדון האם להפסיק מלימוד או שאר דברים שבקדושה, ועוד כגון לרדת לממ"ד באופן שיכול להיות פריצות וכדו'.
אך כידוע בישיבת גרודנא אשדוד הורה מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל בזמנו ללכת לממ"ד אף בשמו"ע קדושה וקריאת התורה וכ'ו (וכך נוהגים עד עתה) אף דבזמנו המציאות היתה אחרת שלא היה ירוטים וכן שהיה קרוב מאוד (מעזה).
והעולה מהאמור שאיני כדאי לדון רק מעורר צדדים ומקרים לדיון.

הגר"י סילמן סיפר,
שבמלחמת התש"ח בהיותו אברך צעיר, היה אחראי מטעם פיקוד העורף להעיר את תושבי רמת אלחנן לאזעקות,
ולאחר שהיה מסיים את הסבב, היה חוזר לביתו לישון, ואמר - מה הם הסיכויים שמתוך מליון אפים בגוש דן, יפול טיל בדיוק על האף שלי...

ואמנם אמר זו בדרך מליצה, אך למעשה אכן אוחז שאין חובת כניסה למרחב מוגן במצב כיום, וכן שמעתי מהגרמ"מ פרבשטיין שליט"א.

שמעתי שהגרמ"מ פרבשטיין מחברון ס"ל שמותר לחלל שבת בשביל כניסה לממ"ד, אם מישהו יוכל להביא פרטים אשמח.
אמר לי, שהיה זה דווקא בשבת הראשונה, שלא ידעו מה הסד"ג של היכולות הטילאיות שלהם, אך היום לכאו' שלא,
אך אמר שלמי שמאד מפחד יש היתר בזה, והאריך להוכיח את הדבר מחולה מסוכן שמאכילין אותו ע"פ דעתו, ואכמ"ל.

שמעתי מחסיד אמשינוב שהנכד של הרבי אמר לו שהוא מפחד בשעת האזקעה והוא ענה לו "אם אתה מפחד אז תיכנס למרחב מוגן" משמע מכאן שהוא סובר שזה תלוי באמונה והבוטח בהשם חסד יסובבנו,
אבל אולי מדובר דווקא בירושלים שרואים ניסים גלויים וכמ"ש "ובהר ציון תהיה פליטה", אברר.
ההוראה היא להיות תחת קורת גג מלבד אזורים שיש סיכון גבוה יותר שאז תלוי אם אין זה מפריע ללימוד

רציתי לשמוע את חוות דעת הציבור הקדוש בענין.
ושמעתי מרבינו הרב אי"ש גריינימן שליט"א שהמדד הוא האם היה מוכן לשלם 1000 ש"ח בשביל להיכנס לממ"ד או לא.
אמר חמישים ש"ח
ואם מישהו יעלה את השיחה חשוב מאד

לענ''ד זה תלוי
כשזה טילים תימניים, 1-2 ש99% מיורטים, כמו שהיה עד לפני כמה ימים, הסיכוי להיפגע אפסי
אבל כשזה עשרות/מאות טילים פרסיים, עם כמה לא מיורטים כמו עכשיו יש מקום לדון, ויש גם 'רסיסים' ועוד. זה כבר בגדר 'מיעוט המצוי'
ובפרט דקי''ל שהשטן מקטרג בשעת הסכנה וכו' ואל יעמוד אדם מתחת קיר נטוי וכו'
ודאי שלא
מיעוט המצוי הכעת הפוסקים שזה בערך 10 אחוז, אין 10 אחוז שזה יפול עלי, אפי' לא רסיס קטנטן

הדבר לא מובן כשאתה נמצא ברכב ויש אזעקה מהת שעדיף לעצור את הרכב ולהיות בצד מאשר להמשיך לסוע ברכב הרי בשניהם זה לא מקום מוגן

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון