מִלְּתָא דִבְדִיחוּתָא - מאורי הדורות | דברי הימים| דף 8 מִלְּתָא דִבְדִיחוּתָא - מאורי הדורות | דברי הימים| דף 8
הגה"צ רבי מאיר מונק עלה לארץ בזקנותו, היה זה בתחילת שנת תרפ"ט. בדרכו עבר באלכסנדריה שבמצרים. נכנס למסעדה יהודית, אכל דגים, בשר לא רצה לאכול שם מטעמי כשרות. כשסיים, ביקש ממנו בעל המסעדה לכתוב את שמו בספר האורחים של המסעדה, כנהוג. אלא שבכדי שלא יסמכו על חתימתו לאכול במקום כתב "זכרנו את הדגה אשר אכלנו במצרים"...

בירושלים של פעם חי רופא ירא שמים וצדיק ושמו דוקטור וולך, שטיפל במסירות בכל בני היישוב.

בין מפעליו הגדולים היה הקמת בית החולים "שערי צדק" שהתנהל בדרך התורה ובהנחיית גדולי הדור. כאשר נוסד בית החולים נתקיימה מסיבת חנוכת הבית ובין הבאים היה גם רבה של ירושלים הגאון רבי יוסף חיים זוננפלד.

ישב רבי יוסף חיים בראש שולחן הכבוד ולידו ישב מנהל בית החולים הדוקטור וולך. "אם ירשה לי כבוד הרב", פתח הדוקטור, "אשאל אותו שאלה שמציקה לי זה זמן רב: בגמרא מסכת קידושין (פב.) נאמר: "טוב שברופאים לגיהנום", מדוע?! והרי פעמים רבות הרופא מוסר נפשו למען הכלל ללא לאות וללא כל תמורה, האם זהו השכר המגיע לו על מסירותו – גיהינום?!

"אינך מבין את הכוונה", נענה רבי יוסף חיים בחיוך. "הגיהינום הוא עונש כה קשה ואליו מגיעים רשעים כה גדולים שלאחר שהם מסיימים את עונשם בו צריך את הרופא הטוב ביותר שבנמצא כדי לרפא את פצעיהם"…

בלשון הקודש הוגים ג' כמו ר' אבל באידיש איך אפשר להתבלבל?
אויסגאַבע זה גם עיתון ושאלו שם מי רוצה לקנות. אבל זה גם שהגבאי כבר לא גבאי אויס גאַבע. אז הרעבע אמר לגבאי בא נלך עכשיו הם מפטרים רק אותך עוד רגע יפטרו גם אותי...

אחד מהגדולים אמר למה הירושלמים מפחדים יותר מאלול כי הם אומרים שבאלול די פיש און וואַסער ציטערן שגם המים רועדים ולא כמו החסידים די פיש אין ואַסער ציטערן שהדגים בתוך המים רועדים אבל המים בעצמם לא רועדים...

הודעות מומלצות

וַיְדַבֵּר ה' אֶל מֹשֶׁה בְּהַר...​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון