מי שבא לשם בשביל "להתווכח כדי להתווכח", באמת לא חכם גדול. כמדומני שרוב האנשים הבוגרים, מגיעים ע"מ לקבל תוספת בלימודם, ידיעותיהם והעמקתם בתורה הקדושה. לכן, כשזה נעשה סביב הלכות החג בחול המועד, אין לך דבר גדול מזה. וכאמור, כל אחד ידאג לבוא בגישה הנכונה. אני לא מרגיש שמדובר באירוע שיש בו צלצולים כאלו שלא נותנים אפשרות לבוא בגישה החיובית הנ"ל.יש לאחרונה תופעה שנקראת "מעמד ריתחא". אנשים לא שמים לב. אבל מה שבעצם השם הזה אומר שמתכנסים כאן כדי להתווכח בלימוד.. בלי בושה. זו המטרה הרשמית. לא ללבן סוגיא. לא להבין איזה נדבך. אלא לעשות ריתחא - כמטרה, כיעד. דו"ק היטב, זה מאותו השורש.
פסגת השאיפה?!אכן כך. ולמה שתהא בושה בדבר המקייים שמים וארץ ואין דבר חביב לפני השם יתברך יותר מזה?
לא כדי להשיג משהו מסוים, או כדי לברר משהו למעשה - רק 'קאכן אין לערנען'! כך הייתה פסגת השאיפה אצל כל רבותינו ראשי הישיבות, וכך זה גם היום.
הלוואי שנזכה!
להתווכח ולדון בלימוד בשביל להבין מה כוונת התורהיש לאחרונה תופעה שנקראת "מעמד ריתחא". אנשים לא שמים לב. אבל מה שבעצם השם הזה אומר שמתכנסים כאן כדי להתווכח בלימוד.. בלי בושה. זו המטרה הרשמית. לא ללבן סוגיא. לא להבין איזה נדבך. אלא לעשות ריתחא - כמטרה, כיעד. דו"ק היטב, זה מאותו השורש.
ואוסיף שהתורה ניתנה כברית בין הקב"ה לעם ישראל כולוהאמת שבעבר גם חלפו בראשי מחשבות של מה העניין להתכנס כדי לדון בשאלות וכדומה,
אך עינינו רואות את צורת לימוד התנאים והאמוראים וכך בדיוק זה היה, הם התכנסו לבית מדרש וכל אחד אמר את מה ששמע את הסוגיא שבה אוחז עכשיו ודנו עליה.
אנו רואים [כאן ובנושא אהלי הישיבות] כמה כואב ומציק לך הממסד הזה ודומיו, מה האובססיה לענין? נראה שצר לך ביושבי גבעה מסוימת.יש לאחרונה תופעה שנקראת "מעמד ריתחא". אנשים לא שמים לב. אבל מה שבעצם השם הזה אומר שמתכנסים כאן כדי להתווכח בלימוד.. בלי בושה. זו המטרה הרשמית. לא ללבן סוגיא. לא להבין איזה נדבך. אלא לעשות ריתחא - כמטרה, כיעד. דו"ק היטב, זה מאותו השורש.
קושיא מוזרה לחלוטין ולא ברור מהיכן שורשה... אין אחד שלא יוצא לו מהדבר הזה תועלת בלימוד (כמובן למי שנמצא בעניינים או עכ"פ צופה מן הצד) חידוד הסברא ידיעות ישרות אמיתה ש"ת וריתחא דאורייתא דם טוב של יהודי מה רע, כנראה היית במקום בו השאלות לא היו משהו אבל גם זה משהויש לאחרונה תופעה שנקראת "מעמד ריתחא". אנשים לא שמים לב. אבל מה שבעצם השם הזה אומר שמתכנסים כאן כדי להתווכח בלימוד.. בלי בושה. זו המטרה הרשמית. לא ללבן סוגיא. לא להבין איזה נדבך. אלא לעשות ריתחא - כמטרה, כיעד. דו"ק היטב, זה מאותו השורש.
אני פחות מתחבר לגבעה מסוימת. בהחלט. (אם לא הבנת נכון, זו לא הגבעה שמיישמת את הרעיון, זו הגבעה שמביהמ"ד שלה נולד הרעיון).אנו רואים [כאן ובנושא אהלי הישיבות] כמה כואב ומציק לך הממסד הזה ודומיו, מה האובססיה לענין? נראה שצר לך ביושבי גבעה מסוימת.
אטרציה רוחנית זה נהדר.עכ"פ לגופו של ענין בודאי שלא באים ללבן סוגיא, זה עושים הם בסד"א כל יום [ובסד"ג בחדוותא דכלה],
האירוע הזה הוא "אטרקציה תורנית ורוחנית", לא טוב?.
מלבד מה שנותן ידיעות חשובות ואהבת תורה.
או הרב @מי אני בכלל?להתווכח ולדון בלימוד בשביל להבין מה כוונת התורה
ככל הנהוג בכל סדר א' בכל ישיבה ליטאית
לא. זה אטרקציה. זה לא דבר המקיים שמים וארץ.אכן כך. ולמה שתהא בושה בדבר המקייים שמים וארץ ואין דבר חביב לפני השם יתברך יותר מזה?
לא כדי להשיג משהו מסוים, או כדי לברר משהו למעשה - רק 'קאכן אין לערנען'! כך הייתה פסגת השאיפה אצל כל רבותינו ראשי הישיבות, וכך זה גם היום.
הלוואי שנזכה!
מי שזה נותן לו אהבת תורה. שיערב לו.
איפה נאמר כאן בהודעה שזה נהפך לדרך ?אטרציה רוחנית זה נהדר.
ואני חושב ששם זה גם התחיל.
הבעיה היא שהגולם קם על יוצרו. והיום זה כבר הפך לדרך. ומאירוע חד פעמי, זה הפך להיות תופעה מגמתית שקורה בכל שכונה אחת לכמה חודשים.
ואז, ישנם הרבה, לא אתה. אבל ישנם הרבה, שכבר רואים בזה ערך. ולא סתם ערך, ערך מקודש.
יעיד על כך @יצחק מירושלים למשל:
וממילא אם כל המעמד נושא עליו את הכותרת הזאת הוא נהפך אוטומטית למעמד של...
מה הדמיון?להתווכח ולדון בלימוד בשביל להבין מה כוונת התורה
על מה נזעקת ?
כנ"ל, אין דמיון.אך עינינו רואות את צורת לימוד התנאים והאמוראים וכך בדיוק זה היה, הם התכנסו לבית מדרש וכל אחד אמר את מה ששמע את הסוגיא שבה אוחז עכשיו ודנו עליה.
כשכולם נמצאים בסוכות או פסח, וקוראים למעמד "ריתחא דאורייתא", כולם יודעים שמטרתו לבוא וללבן את הדברים עם גדולי הדור, בענייני הלכות החג העומדות על הפרק. ולכן, כפי שכתבתי, זה תלוי כבר בגישתו האישית של כ"א ואחד למעמד.וממילא אם כל המעמד נושא עליו את הכותרת הזאת הוא נהפך אוטומטית למעמד של...
מה הדמיון?
כאשר קבוצת אנשים לומדים סוגיא מסוימת ותוך כדי בירור הדברים הם נקלעים לויכוח זה אכן דבר חיובי, לא כאשר מתאספים לשמוע ויכוחים בסוגיא שכלל לא אוחזים בה רק לשם הויכוח.
כנ"ל, אין דמיון.
אני מתחבר לכאבך אך אני חושב שלא זו הנקודה הכואבת, מה שכואב לי זה לראות את גדולי ראשי הישיבות של דורינו יושבים ומנסים לדון באיזו שהיא שאלה וכל אחד מנסה להראות בה את כוחו, אז גם אם זו לא כוונתם והם נמצאים שם באמת כאמור לעיל כדי ללבן את הסוגיא, מה שהמראה הזה נותן לציבור זה מראה של ישיב"ק שבאה להיבחן אצל אחד מגדולי הדור וכל אחד מנסה את כוחו....יש לאחרונה תופעה שנקראת "מעמד ריתחא". אנשים לא שמים לב. אבל מה שבעצם השם הזה אומר שמתכנסים כאן כדי להתווכח בלימוד.. בלי בושה. זו המטרה הרשמית. לא ללבן סוגיא. לא להבין איזה נדבך. אלא לעשות ריתחא - כמטרה, כיעד. דו"ק היטב, זה מאותו השורש.
כל מעמד תלוי לכשעצמו.... אבל את זה אני לא יכול לשמוע שאתה מציג את הגרד"ל כאחש שבוחן ישיב"ק....אני מתחבר לכאבך אך אני חושב שלא זו הנקודה הכואבת, מה שכואב לי זה לראות את גדולי ראשי הישיבות של דורינו יושבים ומנסים לדון באיזו שהיא שאלה וכל אחד מנסה להראות בה את כוחו, אז גם אם זו לא כוונתם והם נמצאים שם באמת כאמור לעיל כדי ללבן את הסוגיא, מה שהמראה הזה נותן לציבור זה מראה של ישיב"ק שבאה להיבחן אצל אחד מגדולי הדור וכל אחד מנסה את כוחו....
אני מדגיש שוב זו לא המציאות אבל כך זה נראה ולי אישית זה מאוד הפריע, דיונים כאלו לא אמורים להתרחש אל מול המצלמות.
דיברתי ע"כ שזה מהפך את היוצרות ומשבש את הערכים. והסקתי שזה קורה משום שזה הפך להיות משהו רשמי ולא איזו אטרקציה חד-פעמית.איפה נאמר כאן בהודעה שזה נהפך לדרך ?
אתה מוציא דברים מהקשרם בצורה מוגזמת
אף אחד לא חושב שזה הדרך..
מה שנאמר בהודעה שזה נעשה לפי הדרך של עולם הישיבות ובסגנון הדרך המסורה לנו מרבותינו
ראוי לקרוא הודעה בצורה ישרה לפני שמגיבים סתם.....
אני חושב שזו קריאה ישרה.להתווכח ולדון בלימוד בשביל להבין מה כוונת התורה
אכן - יש עניין להתדיין בלימוד אפי' אם לא מגיעים להכרעה אמתית, ק"ו כשכן מגיעים.יש לאחרונה תופעה שנקראת "מעמד ריתחא". אנשים לא שמים לב. אבל מה שבעצם השם הזה אומר שמתכנסים כאן כדי להתווכח בלימוד.. בלי בושה. זו המטרה הרשמית. לא ללבן סוגיא. לא להבין איזה נדבך. אלא לעשות ריתחא - כמטרה, כיעד. דו"ק היטב, זה מאותו השורש.