פלאפון שבור בשבת בתור משחק. | פורום אוצר התורה פלאפון שבור בשבת בתור משחק. | פורום אוצר התורה

פלאפון שבור בשבת בתור משחק.

למה נקט ילד קטן אם משום שרק בו להחמיר משום חינוך? או שסלקא דעתך שלגדול ודאי שאסור, [ואינו, דאם מייחדו למשחק לכו"ע שרי מעיקר הדין].

למה נקט ילד קטן אם משום שרק בו להחמיר משום חינוך? או שסלקא דעתך שלגדול ודאי שאסור, [ואינו, דאם מייחדו למשחק לכו"ע שרי מעיקר הדין].
השאלה היתה בלשון 'כדאי' כלו' שנקט השואל שאין כאן איסור
אלא דאולי מצד 'להרגילו' יש כאן מקום לחשוש שיחסר ממנו המניעה הטבועה בלבבות הרכים משימוש בכאלו בשב''ק

האם כדאי למנוע מילד קטן לשחק בפלאפון שבור וכדו' בשבת בשביל שיזכור שזה מוקצה או שאין צורך?
מי גרע מאבן שמועיל יחוד לכך, בשגם הוי מוקצה [-וישנם אפי' הסוברים שאסור לבעוט בש"ק באבן ברגל- יען כה"ג הוי אורחי' ולא שינוי]

השאלה היתה בלשון 'כדאי' כלו' שנקט השואל שאין כאן איסור
אלא דאולי מצד 'להרגילו' יש כאן מקום לחשוש שיחסר ממנו המניעה הטבועה בלבבות הרכים משימוש בכאלו בשב''ק
זאת היה כוונתי.

שברור שאין איסור.
שיחדו למשחק.
רק שילד בן חמש קשה לו להבדיל בין פלאפון שבור לפלאפון פועל.

מה שבעיני המבוגר, פלאפון תקול, בעיני הילד אינו אלא צעצוע. ולכן כל שיחדו למשחק במשך כל השבוע, הילד רואה בפיסת הפלסטיק עם הכפתורים משחק גרידא, ואין חשש שיבוא לדמות לפלאפון של "אבא ואמא". הוא יודע טוב מאוד לעשות את ההבחנה הזו. זו דעתי.

מעשה שהיה אייתי בשבת האחרונה,
נכנסתי לבית של משפחה מתחזקת.
ואני ראה את הילדים משחקים עם פאלפון,
לא ידעתי כיצד להגיב.
לאחר כמה דקות אני ראה את המסך המנופץ.

חשבתי א"כ אולי יהיה סברא לאסור, מצד והייתם נקיים.

מעשה שהיה אייתי בשבת האחרונה,
נכנסתי לבית של משפחה מתחזקת.
ואני ראה את הילדים משחקים עם פאלפון,
לא ידעתי כיצד להגיב.
לאחר כמה דקות אני ראה את המסך המנופץ.

חשבתי א"כ אולי יהיה סברא לאסור, מצד והייתם נקיים.
השאלה אם היית נכנס למשפחה שלא מתחזקת אלא חרדית מבטן ומלידה, אם היית לא יודע כיצד להגיב, או שאז היית בטוח שזה פלאפון משחק כי איך אפשר אחרת...
א"כ אתה יותר צריך להתחזק בלדון לכף זכות..

השאלה אם היית נכנס למשפחה שלא מתחזקת אלא חרדית מבטן ומלידה, אם היית לא יודע כיצד להגיב, או שאז היית בטוח שזה פלאפון משחק כי איך אפשר אחרת...
א"כ אתה יותר צריך להתחזק בלדון לכף זכות..
נכון!!
אבל גם בנשרו כליו למים וכו' שאסור לתלות בשבת,
לא הייתי חושד בחרדי מבטן ומלידה שהוא כיבס.

האם כדאי למנוע מילד קטן לשחק בפלאפון שבור וכדו' בשבת בשביל שיזכור שזה מוקצה או שאין צורך?
למה שלא תהפוך את הנושא להזדמנות חינוכית בשבת הבאה? לקחת את הפלאפון ביד ולשאול את בני הבית למה אין פה בעיה של מוקצה?

חזור
חלק עליון