אברך מישיבת מיר

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
10,178
נקודות
535
כתב רש"י בפרשה שאמר משה יודע אני שיש להן חלק בקטורת ציבור לא תאכל האש חלקן, ומשמע מזה, דגם בקרבנות ציבור יש לכל אחד חלק מסוים, ע"ש.

והקשה הקובץ שעורים ודמה בבבא בתרא (אות תד) שייך שיהא לכל א' חלק מסוים דדווקא בדבר של שותפות יש להחפץ בעלים רבים, אך ציבור הוא בעלים אחד, והכא נמי בתפוסת הבית, הנכסים שייכין לכלל היורשין ביחד ולא לכל אחד בפני עצמו, ומשו"ה אין כל אחד יכול למכור אלא א"כ ימכרו כולן ביחד ומה שייך שבקרבן ציבור לא ישרף חלק מהם, וצ"ע.

מתוך דברי המנחת אשר
ובשו"ת שנות חיים להגאון מרן רבינו שלמה קליגר סימן רצ"ז כתב דבר נחמד בביאור דברי משה רבינו במחלוקת קרח ועדתו. (במדבר ט"ז ט"ו) "ויחר למשה מאד ויאמר אל ה' אל תפן אל מנחתם" וברש"י שם כתב בשם מדרש אגדה "יודע אני שיש להם חלק בתמידי ציבור, אף חלקם לא יקובל לפניך לרצון, תניחנו האש ולא תאכלנו". ופירש הגרש"ק דבאמת יש לכל יחיד חלק בקרבנות ציבור בהיותו חלק של הציבור, אך הפורש מן הציבור ואינו מהם ממילא נפקע חלקו בקרבנות הציבור, והוא שאמר משה "תניחנו האש ולא תאכלנו". שהרי אנשי ריב ומדון המה ופרשו מן הציבור, ודפח"ח.
ו

מתוך דברי המנחת אשר
ובשו"ת שנות חיים להגאון מרן רבינו שלמה קליגר סימן רצ"ז כתב דבר נחמד בביאור דברי משה רבינו במחלוקת קרח ועדתו. (במדבר ט"ז ט"ו) "ויחר למשה מאד ויאמר אל ה' אל תפן אל מנחתם" וברש"י שם כתב בשם מדרש אגדה "יודע אני שיש להם חלק בתמידי ציבור, אף חלקם לא יקובל לפניך לרצון, תניחנו האש ולא תאכלנו". ופירש הגרש"ק דבאמת יש לכל יחיד חלק בקרבנות ציבור בהיותו חלק של הציבור, אך הפורש מן הציבור ואינו מהם ממילא נפקע חלקו בקרבנות הציבור, והוא שאמר משה "תניחנו האש ולא תאכלנו". שהרי אנשי ריב ומדון המה ופרשו מן הציבור, ודפח"ח.
ו
רעיון מיוחד אבל לכאורה עדיין אינו מיישב את קושיית הקוב"ש.

כתב רש"י בפרשה שאמר משה יודע אני שיש להן חלק בקטורת ציבור לא תאכל האש חלקן, ומשמע מזה, דגם בקרבנות ציבור יש לכל אחד חלק מסוים, ע"ש.

והקשה הקובץ שעורים ודמה בבבא בתרא (אות תד) שייך שיהא לכל א' חלק מסוים דדווקא בדבר של שותפות יש להחפץ בעלים רבים, אך ציבור הוא בעלים אחד, והכא נמי בתפוסת הבית, הנכסים שייכין לכלל היורשין ביחד ולא לכל אחד בפני עצמו, ומשו"ה אין כל אחד יכול למכור אלא א"כ ימכרו כולן ביחד ומה שייך שבקרבן ציבור לא ישרף חלק מהם, וצ"ע.
יעיין לחיזוק הקשי' והוכחות לקר''צ דהציבור בעלים אחד הוריות ו' ע"א דחטאת ציבור אינה בכלל “חטאת שמתו בעליה”, ולכאורה הטעם הוא משום שהציבור הוא בעלים אחד וגדול והוא הבעלים”, וזהו “אין ציבור מתים”. וכןמשקלים פ"א מ"ג, שאף שיש לכהנים חלק בעומר, מ"מ אינו נידון כמנחת כהן מפני שהוא קרבן ציבור.

מתעכב על זה בלקו''ש חלק ל''ג

סוף סעיף ה'

אגב, המקור ליסוד הזה שעליו נבנה הביאור, הוא מהרוגוטשובער, הרבי מליובאוויטש בהמשך לדברי קודשו של הרבי הריי"ץ מליובאוויטש בונה על זה כו''כ מערכות, בעניין טומאת ע''ה ברגלים ובעוד מקומות

מתוך דברי המנחת אשר
ו
נו, ממילא נפקע חלקם, ואין להם יותר חלק בקורבן , לא שנשאר משהו שלהם ועכשיו לא נשרף אלא שנפקע לגמרי חלקם בקורבן והקרבן כאילו חוזר לבעלים ה'' ציבור '' כי יוצאים מכלל ציבור ואינם חלק מהבעלים ,וקשה לי מאוד וצ''ע

מתעכב על זה בלקו''ש חלק ל''ג

סוף סעיף ה'

אגב, המקור ליסוד הזה שעליו נבנה הביאור, הוא מהרוגוטשובער, הרבי מליובאוויטש בהמשך לדברי קודשו של הרבי הריי"ץ מליובאוויטש בונה על זה כו''כ מערכות, בעניין טומאת ע''ה ברגלים ובעוד מקומות
דווקא יסוד יפה אבל הכל שם סו''ס עם המון דברים מוקשים מאוד .

כל שם סו''ס עם המון דברים מוקשים מאוד .
באמת את ההבנה לחלק בין משה עצמו לאחרים בממונות, היה קשה גם לי, אבל נראה לי שבמקומות אחרים בלקו''ש העניין הזה בא ביותר הסברה וביסוס. אם אראה אשתף בל''נ

היו עוד נקודות שמוקשה לכת''ר?

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון