א א. ל. משתמש רגיל פרסם מאמר הודעות 193 תודות 369 נקודות 106 8 אוגוסט (8) 2026 #1 מצינו הרבה שנהגו לגעת בנעל לפני נטילת ידים ולכא' פשטות ההלכה בסי' קנ"ח בפוסקים שאים כל צורך בכך שהרי כל שהסיח דעת מהידים צריך ליטול בברכה. האם ידוע על מקור למנהג זה או מקור שלא לנהוג כך.
מצינו הרבה שנהגו לגעת בנעל לפני נטילת ידים ולכא' פשטות ההלכה בסי' קנ"ח בפוסקים שאים כל צורך בכך שהרי כל שהסיח דעת מהידים צריך ליטול בברכה. האם ידוע על מקור למנהג זה או מקור שלא לנהוג כך.
י יצחק א משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 1,046 תודות 3,426 נקודות 249 9 אוגוסט (8) 2026 #2 אני יודע שעושים כן רק כשיש סיבה לחשוב שאינו צריך נטילה, ולא בכל נטילה שהיא. מקור שלא לנהוג כך: כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט.
אני יודע שעושים כן רק כשיש סיבה לחשוב שאינו צריך נטילה, ולא בכל נטילה שהיא. מקור שלא לנהוג כך: כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט.
מ מכנדבי משתמש מוביל הודעות 1,072 תודות 4,151 נקודות 278 9 אוגוסט (8) 2026 #3 יצחק א אמר: אני יודע שעושים כן רק כשיש סיבה לחשוב שאינו צריך נטילה, ולא בכל נטילה שהיא. מקור שלא לנהוג כך: כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ובלא"ה יש לחשוש שלא לברך על נט"י מחמת נגיעה בנעליים, משום שבזמננו הנעליים נקיות.
יצחק א אמר: אני יודע שעושים כן רק כשיש סיבה לחשוב שאינו צריך נטילה, ולא בכל נטילה שהיא. מקור שלא לנהוג כך: כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ובלא"ה יש לחשוש שלא לברך על נט"י מחמת נגיעה בנעליים, משום שבזמננו הנעליים נקיות.
א א. ל. משתמש רגיל פרסם מאמר פותח האשכול הודעות 193 תודות 369 נקודות 106 9 אוגוסט (8) 2026 #4 יצחק א אמר: אני יודע שעושים כן רק כשיש סיבה לחשוב שאינו צריך נטילה, ולא בכל נטילה שהיא. מקור שלא לנהוג כך: כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תכלס אם היה היסח הדעת חייב בברכה ואם לא לא (ומי אמר שמותר להכניס עצמו לחיוב כשפטור)
יצחק א אמר: אני יודע שעושים כן רק כשיש סיבה לחשוב שאינו צריך נטילה, ולא בכל נטילה שהיא. מקור שלא לנהוג כך: כל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תכלס אם היה היסח הדעת חייב בברכה ואם לא לא (ומי אמר שמותר להכניס עצמו לחיוב כשפטור)
י יצחק א משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 1,046 תודות 3,426 נקודות 249 9 אוגוסט (8) 2026 #5 א. ל. אמר: תכלס אם היה היסח הדעת חייב בברכה ואם לא לא (ומי אמר שמותר להכניס עצמו לחיוב כשפטור) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מג"א קסה א: ועל השניה מברך: וא"ת הא בסי' קנ"ח ס"ז כ' דיטול שנית בלא ברכה וי"ל דש"ה דבשעת נטילה ראשונה לא איכוון לאכילה ול"ש לברוכי עליה אבל הכא איכוון עליה א"נ בראשונה אינו נוטל כדינו וכ"מ בב"י בהג"מ וכן עיקר, ובשל"ה כתוב שיגע במקום המטונף בנתיים ע"כ ול"נ דכיון שנטל כדינו ל"ל לחזור ולגרום טומאה וליטול ולגרום ברכ' אלא ע"כ כמ"ש דאינו נוטל בראשונה כדינו:
א. ל. אמר: תכלס אם היה היסח הדעת חייב בברכה ואם לא לא (ומי אמר שמותר להכניס עצמו לחיוב כשפטור) לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מג"א קסה א: ועל השניה מברך: וא"ת הא בסי' קנ"ח ס"ז כ' דיטול שנית בלא ברכה וי"ל דש"ה דבשעת נטילה ראשונה לא איכוון לאכילה ול"ש לברוכי עליה אבל הכא איכוון עליה א"נ בראשונה אינו נוטל כדינו וכ"מ בב"י בהג"מ וכן עיקר, ובשל"ה כתוב שיגע במקום המטונף בנתיים ע"כ ול"נ דכיון שנטל כדינו ל"ל לחזור ולגרום טומאה וליטול ולגרום ברכ' אלא ע"כ כמ"ש דאינו נוטל בראשונה כדינו: