לדעתי מנהג חלוקת הכסף בחנוכה מגיע אף הוא ממקור נוצרי, רק שאצלם קוראים לזה סנטה קלאוס.
לא הכי קשור,
(אבל באמת בלי קשר לחסידים ומתנגדים - הדבר הכי דומה לזה ביהדות זה סיפורים דימיוניים על 'קדושים' עם עגלות מעופפות).
אבל למעשה לא בטוח שמותר להזכיר את שמו כך.
עדיף לומר 'סנטה מאוס' במקום.

זה לא שם של ע"ז, אלא אגדה עממית, ללא קשר לנצרות.
מעניין מה שאתה אומר.
הוא מחלק ביום ספציפי מאוד וזה אגדה עממית?
עכ"פ שמו הוא 'סנטה', שע"ז כתב הריטב"א בפי' שיש ע"ז דין כינוי שם.
על מי אני מדבר, כמדומה שאתה מבין.
מחבר הספר הוזכר ברש"י בע"ז י' א', והכינוי 'פטרא חמור' ניתן לו ע"י ספר חסידים, להרחבה בעניינו ראה בלוח המורחב של 'עיתים לבינה' ליום ט' בטבת.
בשיתוף אברהם אוחיון - ככה זה נראה...

לא הבנתי כראוי את הלבטים,
אם מתכוון מעכ"ת בכדי להגיע לאמונה בהשי"ת דרך הסכל וכדעת כמה ראשונים, הרי"ז פלוגתא גדולה ברבוותא,
ואם לא, אז למה? משעמם לך?

היום חולקו בתיבות דואר בירושלים חוברות מיסיונריות (ה"י!), חבר שלי שראה את שם החוברת (התנ"ך - חיי הנצח או משהו דומה) סבר שזה יעניין אותי, והראה לי.
קראתי את העמוד הראשן - אמרתי לו, זה נוצרי.
הוא חשב שלא.
עוד 3 עמ' - אמרתי לו כל המסרים פה נוצריים.
והוא השיב 'אולי זה יהודי תמהוני?'
עוד כמה עמודים והתחיל להיות שם ממש עקרונות בנצרות, והוא בשלו - 'אולי לא הבנת נכון?'
עד שהראתי לו שהוזכר שם בפירוש את שמו של הממזר מנצרת כשמוצמד אליו התואר 'משיח', והוא השתכנע.
וכשהוא סיפר לחבר אחר - הוא שאל 'מי זה?'.
בקיצור, מי הצודק ברמת הידיעה שלו בדתות אחרות.
אני - ש'בקי' (יחסי. כמובן בלי לקרוא ספרים אסורים).
חברי - ש'מכיר מלמעלה'.
והחבר השלישי - שלא יודע כלום.
(לשואלים: החוברת נקרעה בחמת זעם, ונשרפה על האזכרות שבה)
תלוי מאוד ברקע של הבנ"א.

אם אדם נמצא במקום שמתחכך עם דתות אחרות ויש חשש קלקול ברור שמחובתו ללמוד ולהעמיד את יסודות האמונה ולשלול דתות אחרות.

או אחד שמתעסק עם קירוב וכדו' מחובתו להעמיק בנושא בכדי להציל יהודים מרדת שחת.

סתם אדם שאין לו שום שייכות לזה אין בכך שום תועלת מלבד נזק.
זה יבלבל את מוחו ויכניס אותו למושגים מסוכנים ללא שום תועלת.

לא הבנתי כראוי את הלבטים,
אם מתכוון מעכ"ת בכדי להגיע לאמונה בהשי"ת דרך הסכל וכדעת כמה ראשונים, הרי"ז פלוגתא גדולה ברבוותא,
גם, אבל נושא זה נלעס כבר עד כדי הקאה בפורום זה, לכן לא רק מעצם החקירה - אלא האם הצמצום הזה מועיל, או להפך מזיק.
מסיונרים פעילים. נקודה. (בפרט בירושלים).
מי שלא יודע אפילו מה הם טוענים, יכול בנקל להשתכנע שפירושה של נבואה כזה או אחרת זהה להבליהם.

גם, אבל נושא זה נלעס כבר עד כדי הקאה בפורום זה, לכן לא רק מעצם החקירה - אלא האם הצמצום הזה מועיל, או להפך מזיק.
מסיונרים פעילים. נקודה. (בפרט בירושלים).
יש להוסיף,
א. הנצרות האוונגליסטית שההשפעה שלה על מדינת ישראל רחבה מאוד. ראש ממשלת ישראל משתתף באירועים רבים שלהם ונואם (באנגלית) על הברית היהודית נוצרית וכו'.
ב. הקרן לידידות או בשמה באנגלית 'האחווה הבינלאומית בין יהודים לנוצרים' - פעילה מאוד ותומכת גם בארגונים חרדים.
ג. ביוטיוב (בלי נטפרי) יש אוקיינוס של סרטונים מקודמים עם תכנים מסיונריים בעברית.

יש להוסיף,
א. הנצרות האוונגליסטית שההשפעה שלה על מדינת ישראל רחבה מאוד. ראש ממשלת ישראל משתתף באירועים רבים שלהם ונואם (באנגלית) על הברית היהודית נוצרית וכו'.
ב. הקרן לידידות או בשמה באנגלית 'האחווה הבינלאומית בין יהודים לנוצרים' - פעילה מאוד ותומכת גם בארגונים חרדים.
ג. ביוטיוב (בלי נטפרי) יש אוקיינוס של סרטונים מקודמים עם תכנים מסיונריים בעברית.
ד. בתבות הדואר, יש חומרים מסינורים.
ה. בירושלים המקודשת - הם שורצים בהמוניהם. (אבל על הרוב הם מדברים אנגלית)

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון