מרכז

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,745
נקודות
311
האג"מ אה"ע סי' ע"ד וע"ה חכך להחמיר דאיש ואשה שדרו יחד אחר נישואין אזרחיים צריך שיתן לה גט משום "אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות". וראה באריכות בתשובות הריב"ש סי' ו'. ואף שהריב"ש שם כ' מכמה טעמים שאין לו' כן בכה"ג, הן משום שלא נזהרו בנדה וכ"ש שעשה בעילתו זנות בפנויה, והן משי' הרמב"ן שאין זה בעילת זנות בפנויה, והן שע"י שנשאה שלא בנישואין דתיים הוכיח שעושה בעילת זנות (ולכאו' זה אינו שייך איפה שסתם חיו יחד ולא נישאו גם ע"פ האזרחות, מה שמצוי היום ג"כ לדאבוננו), עיי"ש באורך, מ"מ האג"מ נקט שמה שלא מחמירים בנדה אינו מכריח שלא יזהרו באיסור אשת איש שאפשר בנקל להתירו ע"י נישואין, וכן מחמת שהרבה לא נזהרים בנדה היום ה"י.
וע"ע בספר פירושי איברא להגרי"א הנקין, סי' ג' וה', שנטה לו' דלהלכה הכל תלוי במה שחיו יחד וזה מצריך גט. (ולעניין עדים, כבר הובא בריב"ש שם ובסי' שצ"ג דעת הרא"ה דכל שידוע שחי עמה כנשואה מהני כעדים, ואמנם כ' שם הריב"ש דהוא דעת יחיד בראשונים, אך מ"מ חזינן דהגרמ"פ והגרי"א הנקין חששו לדבריו לעניין גט לכאו').

וא"כ נפשי בשאלתי האם ומדוע ישנה אפשרות לברך ז' ברכות בחופתם של אנשים כאלו? הרי לכאו' לכה"פ מדובר בספק ברכות, שכן אם מצריכים בזה גט מספק משמע שישנו צד שהם כבר נשואים.

ממש לא. הוורט הוא שעשו נישואין אחרים ובזה גופא העידו שלא עושים זאת ע"פ דרך התורה. אבל בסתם ביאה זה לא שייך.
הווראט הוא שיש כאן הסתברות לומר שלא התכוונו לנישואי תורה יותר מאשר הסתברות לומר שלא יעשה בעילת זנות.
ובימינו מוכחא מילתא שעושים זאת לזנות בעלמא.

הווראט הוא שיש כאן הסתברות לומר שלא התכוונו לנישואי תורה יותר מאשר הסתברות לומר שלא יעשה בעילת זנות.
ובימינו מוכחא מילתא שעושים זאת לזנות בעלמא.
אז זהו שלא. עיי' שם בריב"ש וראה. סתם כך אומרים שזה לא לזנות, מצד החזקה. רק שיש ראייה חיובית לצד שזה לזנות אומרים שכ"ה.

אז זהו שלא. עיי' שם בריב"ש וראה. סתם כך אומרים שזה לא לזנות, מצד החזקה. רק שיש ראייה חיובית לצד שזה לזנות אומרים שכ"ה.
אכן, מעולם לא אמרתי אחרת,
אלא בין אם הם מתחתנים אחר כך, ובין אם הם מחליפים כל תקופה, זה הוכחה חיובית לאי רצונם לנישאי תורה באותו זמן.

אכן, מעולם לא אמרתי אחרת,
אלא בין אם הם מתחתנים אחר כך, ובין אם הם מחליפים כל תקופה, זה הוכחה חיובית לאי רצונם לנישאי תורה באותה זמן.
זו כבר סברא אחרת, שבמה שמתחתנים אח"כ מתגלה למפרע, ואכן חשבתי ע"כ, אני מתלבט אם זה מוכרח. שכויח

זו כבר סברא אחרת, שבמה שמתחתנים אח"כ מתגלה למפרע, ואכן חשבתי ע"כ, אני מתלבט אם זה מוכרח. שכויח
לא רק מתחתנים, גם פרידה מוכיחה שלא היה רצונם.
הפוסקים שהבאת לכאו' מדברים על אדם שבאמת חי כך זמן ממושך ולא כמו היום שעושים זאת כחלק מהכרות ראשונית או סתם לשם זנות ממש.

לא רק מתחתנים, גם פרידה מוכיחה שלא היה רצונם.
הפוסקים שהבאת לכאו' מדברים על אדם שבאמת חי כך זמן ממושך ולא כמו היום שעושים זאת כחלק מהכרות ראשונית או סתם לשם זנות ממש.
אני מדבר על כאלו שחיו שנים יחד ואז התחתנו, מה שגם נפוץ היום. בלא פרידה באמצע

אני מדבר על כאלו שחיו שנים יחד ואז התחתנו, מה שגם נפוץ היום. בלא פרידה באמצע
לא שמעתי דבר כזה.
השאלה היא למה הם מתחתנים אחר כך, אם זה בגלל שרק כעת הם החליטו סופית זה מוכיח על ההתחלה,
אם זה מסיבות אחרות למה זה מוכיח?

לא שמעתי דבר כזה.
השאלה היא למה הם מתחתנים אחר כך, אם זה בגלל שרק כעת הם החליטו סופית זה מוכיח על ההתחלה,
אם זה מסיבות אחרות למה זה מוכיח?
לא, זה קורה הרבה אצל חילונים היום לצערנו.
הם רוצים קשר, ויודעים שבעתיד כנראה יתחתנו, רק שעכשיו הם לא רוצים את זה כ"מסגרת רצינית" שבתוכה יש ילדים והתחייבות נצחית, ורק מאוחר יותר מתחתנים בשביל השלב של הולדת ילדים וגידולם.
(לכן אתה צודק שיש להתלבט עד כמה זה מוכיח, וזו אחת הסיבות שכתבתי שאני חוכך בדבר).

ל"ע, שישובו כולם במהרה בע"ה.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון