תנועת המוסר בעולם הישיבות | בנתיבות הישיבה| דף 2 | פורום אוצר התורה תנועת המוסר בעולם הישיבות | בנתיבות הישיבה| דף 2 | פורום אוצר התורה
  • פורום בנתיבות הישיבה: מה מתאים לדיון? סוגיות חינוכיות בישיבה. השקפה ומוסר בעולם הישיבות. טיפים וקשיים בלימוד. נושאים חברתיים בישיבה. מטרה: דיון תורני וחינוכי מועיל ורלוונטי לעולם הישיבות, תוך שמירה על כבוד הדדי.
מוסר למדו עוד קודם ר' ישראל סלנטר.
הנושא הוא ההתמסדות בישיבות.
ושם המצב ברוב הישיבות ככלל הוא קשה עד מאוד.
לפני ר' ישראל למדו 'ספרי יראים', ר' ישראל מיסד את זה, וסלל דרך בעניין ושיטת לימוד מסודרת.
ועד היום יש כאלו שלומדים בדרכו של ר' ישראל.
ואם תרצה, עדיין לומדים בסדר מוסר בישיבות. נקודה.

הסיבה לכך היא בלי ספק, הדיכאון האיום שאנשי המוסר 2025 המדוכאים ומיוסרים מייצגים, אדם יושב ומכה על עצמו בכל שטיקל מסילת ישרים היא זאת שהבריחה את עולם הישיבות משם רחוק מאוד.
גם אם זה היתה שאיפת מרנא הגרי"ס, כנראה שבחורים לא אוהבים ומתחברים.

הסיבה לכך היא בלי ספק, הדיכאון האיום שאנשי המוסר 2025 המדוכאים ומיוסרים מייצגים, אדם יושב ומכה על עצמו בכל שטיקל מסילת ישרים היא זאת שהבריחה את עולם הישיבות משם רחוק מאוד.
אתה נראה מהצד שלא מתחברים ובכ"ז סגנון הודעתך היא 'כנראה שבחורים לא אוהבים ומתחברים, דהיינו שיש כאן איזו בעיה שלא מתחברים,
אינני חושב שזאת בעיה, אלא סגנון דור אחר, צורת העבודה בדור הזה לא מתאימה למשטר של המוסר לכפיה העצמית לדברים מסוימים, אלא אדרבה היא באה מתוך חיבור ופריחה מה שהאדם מחובר לשם הוא יילך ויש בזה מעלות וחסרונות אך זה המצב, (אני רואה במצב הזה את דברי הנביא בירמיה 'נקיבה תסובב גבר' שהחיבור יבוא מתוך הבן אדם ולא ככפיה, אך אני יודע שכאן אני נכנס לשטח מסובך של 'אתחלתא דגאולה' ויהיו שיעדיפו לראות זאת כהתדרדרות, כיון שגישתם שעד שבא המשיח הכול מתדרדר והולך והמשיח ברגע אחד יהפוך הכול)

המשגיח שלי, היה הכי רחוק מדכאוני, בעל מוסר אמיתי, שהשיחות שלו היו תביעות אמיתיות לבן תורה.
הוא לימד אותי איך ללמוד מסילת ישרים ושערי תשובה בצורה הנכונה, בלי להכות לא את עצמי ולא את אחרים.

הבעיה שב2025 כבר אין בעלי מוסר.
יש משגיחים שמדברים דברי כיבושין, או דברי התעוררות או כל הגדרה דומה אחרת.

היום המוסר הוא עד כמה צריך לקום מוקדם, או עד כמה צריך להתרחק מעולם הזה, או עד כמה צריך ללמוד בהתמדה,
אבל אף אחד לא מסביר למה.

תורת המוסר כשאיפתו של מרנא אור ישראל מסלנט זה לימוד מעמיק של יסודות שממנו מגיעים לתביעות מעשיות,
וכשלומדים בצורה כזו, זה מתוק ומחזק ומביא להרגשים אמיתיים בעבודת ד'.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

• חזור
    חלק עליון
    למעלה