מניין שבת מאוחר: האם לתת מענה לכולם או לעודד תפילה מוקדמת? | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 10 מניין שבת מאוחר: האם לתת מענה לכולם או לעודד תפילה מוקדמת? | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 10
אולי הם החליטו לנהוג בדיעבד מסיבותיהם שלהם, ולא חכמה לקחת את הקולות שלהם בלא החומרות.
אני לוקח גם את החומרות.
כמו למשל להחמיר לשתות קפה לפני התפילה כדי להתפלל היטב
או להחמיר להתייחס יפה לאנשים זרים שבאו להתפלל בבית הכנסת
או למשוגעים וטרדנים למיניהם
או לרוץ הביתה להביא יין להבדלה לבחור שנתקע בלי יין בשעה מאוחרת, ולא לשאול אותו איך זה שלא עשה הבדלה עד עכשיו [ראיתי בעיני את ר' שלמה פישר]
או לחלל שבת בשבות במקום חולי שאין בו סכנה, ולא לחכות שאחרים יעשו את זה
אולי בגלל שגם אני וגם @האיש השרוי בשמחה מתפללים מוקדם אז מבחינתך אנחנו אותם דוסים חשוכים?
ואולי בגלל שאני מתפלל מאוחר מבחינתכם אני חילוני גמור?

בכל מקרה למנוע מלפתוח מנין בזמן שהרבה תלמידי חכמים מתפללים אין שום הצדקה, ורק רב יכול מכח מרא דאתרא לגזור כזה דבר בקהילה שלו או בעיר שלו, אבל לגבאי מעצמו אין שום זכות לכזה דבר.

ואין שום פטור ממנין לאדם זה.
תפילה במנין הוא רק חומרא ולכתחילה ואינו עיקר הדין
אני לוקח גם את החומרות.
אז למה לא תחמיר להתפלל בבית כדי להיות בבוקר עם כל בני הבית ולא להתחיל את הסעודה בשעה מידי מאוחרת?

כמעט בלת"ק, ומרפרוף מלמעלה, אכתוב מהצד שלי,
כחסיד ברסלב, אני משתדל להתפלל בזמן ק"ש הראשון, ובדיעבד בשני,
(אגב 'בדיעבד', הכוונה כשכבר עשה, ולא שמכוון שעון על קימה ב8:45 כדי להתפלל בזמן תפילה, לתשומת לב הרב @סאדיגורא )
ביום חול, המניינים המוקדמים בשטיבלאך, יש גם הרבה חסידים, אבל הרוב ליטאים,
אחרי כן כמעט וא"א למצוא ליטאים אחרי זמן קר"ש השני,
ובשבת כשאני קם מאוחר, המניינים של זמן קר"ש השני אצל הליטאים - מפוצצים, ולא ראיתי ליטאים אצל בתי כנסת חסידים,
(כן ראיתי ליטאים שמתפללים בזמן קר"ש הראשון.

עיין ערך בריסק..
ויש הרבה אדמורים
וגם ראיתי רה"י חשוב שנוהג כן
אני כתבתי בראש הפורום שאני לא מדבר לחסידים ואני לא נכנס לדיון אם הוא מותר או אסור אני דברתי רק על ליטאים ולא על כל מיני קהילות .

בבריסק מתפללים בשבת בבית הכנסת
מאי שנא שבת מחול
ואדמורים אני לא מכיר
הרבה מהם מתפללים בחדר צמוד ודלת סגורה שאינו מצטרף למנין
וגם אם מישהו עושה כך זו לא דרך טובה לרבים
את זה כבר א"א להכחיש כי ביחידות זה תמיד לעצמו

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה