- פוסט השבוע
- 1
- תודות
- 4,118
- נקודות
- 263
אני לא שמעתי רק ראיתי באיזה מקום שמביאים משיעורו שר' משה פינשטיין טען שלא עונים לחילוני אמן והרב יוסף טען ששם באמריקה זה רפורמים לכן הם כופרים אבל פה בא''י הם מאמינים אז אין בעיה .
אני לא שמעתי רק ראיתי באיזה מקום שמביאים משיעורו שר' משה פינשטיין טען שלא עונים לחילוני אמן והרב יוסף טען ששם באמריקה זה רפורמים לכן הם כופרים אבל פה בא''י הם מאמינים אז אין בעיה .
תמוה. האגרות משה מסביר באריכות מדוע אינם תש"נ.אני לא שמעתי רק ראיתי באיזה מקום שמביאים משיעורו שר' משה פינשטיין טען שלא עונים לחילוני אמן והרב יוסף טען ששם באמריקה זה רפורמים לכן הם כופרים אבל פה בא''י הם מאמינים אז אין בעיה .
ראשית, לדעתי עצם זה שהסכים - זה כבר הוכחה, כי זה ברור לו שאני לא צריך את הטובה הזאת, אלא זה בשבילו.
ולכן הוא מל את בנו?! - קשה לי להאמין.ב. גם ריקודגלים הוא יעשה - כי זה התרבות והמסורת שלו, ללא קשר למצוות הי"ת.
כבר החכימונו רבותינו (ברכות סג, א): "גַנְבָא אַפּוּם מַחְתָרְתָא רַחְמָנָא קָרִי".ג. ואם כבודו באמת יכול לאבחן, מעודי נתקשתי מה סבורים אותם האנשים (היהודים) שכותבים פתקים להטמין בכותל בשבת.
כבר החכימונו רבותינו בעלי המוסר בגודל הסתירות הפנימיות, אבל עד כדי?!
ההבדל בין "אפיקורס" ל"תינוק שנשבה" הוא האם הוא בחר לכפור או שזה בגלל הסביבה שבה הוא גדל. כלומר האם זה אשמתו או לא.אבל צ"ב מדוע החילונים האשכנזים נחשבים אפיקורסים אם בגלל שלא גדלו על יסודי האמונה ה"ה תינוקות שנשבו?
הדברים נכתבים כאן אחר אינספור הודעות בנושא, אבל טוב מאוחר כדי לקדם את הנושא המרכזי בדיון זה,ההבדל בין "אפיקורס" ל"תינוק שנשבה" הוא האם הוא בחר לכפור או שזה בגלל הסביבה שבה הוא גדל.
הגר"י יוסף אמר היום בשיעורו השבועי בשם רבי דב לנדו שחילוני אשכנזי אפיקורוס, אבל ספרדי לא. היכן ההקלטה הזו של הרב לנדו שליט"א? ומה זה אומר למעשה?
בסרטון הנ"ל יש לכאו' התייחסות מפורשת
שגם אם בקשו החילונים לקיים המצווה
וצריך לקיים להם המצווה משום חילול ד'
מ"מ אין לברך ע"כ וכדברי הרב @נדיב לב
בשיעור השבועי של הראשל''צ הגר'''י יוסף דן בזה והביא דברי הגרמ''פ בענין שאסור וניסה לחלק בין א''י לחו''ל

נפתח
forum-otzar-hatorah.co.il
לא ראיתי שהעירו על החבדניקים שמניחים תפילין ליהודים (בשדה"ת) בשעה 4 לפנות בוקר!לדבריו, כל אותם חסידים ואנשי מעשה שבמסגרת "מבצע תפילין" מקימים דוכנים באמצע שינקין מרכז החילוניות... או כל אזור דומה, ודוחקים (לא רק מציעים) באנשים רחוקים משמירת תומ"צ - מחללי שבת ויו"כ ובזים לדת ישראל - להניח תפילין, לכאורה אין תוקף להנחת תפילין כזו, בפרט כשמניח כי לא נעים לו או שאומר, 'אעשה לך טובה' והניח, אבל בלבו לא מאמין בחיוב המוטל עליו ובכלל לא מאמין במצווה.
שיעור של מי?
אם אתה מחפש דלטוריה על חבדניקים, יכול הנך לפנות אלי בהודעה פרטית, אשתדל לעזור לך עם טענות שיש בהן יותר תוכן.
עלות השחר 120 דק' לפני הזריחה.דעה שמקדימה זמנים מסויימים ומאחרת אחרים, מי שמזוהה איתה זה רב בשם הרב סינגאווי.
מניחים לאנשים בארבע? לא מאמין לו.
אין החי מכחיש את החי. הוא מעיד מה שראו עיניו.
למה אגב? זה הטענה שלו, שיניחו לעצמם אבל שמניחים ליהודים שלא הולכים בשיטה המחודשת של חב"ד בזמני הלכה אלא זמן עלות השחר 72 דקות ולא 120 ומכשילים אותם בברכה לבטלה ה"יהערת אגב, יש בחב''ד שיטה בעניין 'זמני ההלכה' שונה מרוב העולם, לא כל חב״ד נוהגים לפיה, אך מעניין לציין שמן הסתם לא שמעת על דעה שמקדימה זמנים מסויימים ומאחרת אחרים, מי שמזוהה איתה זה רב בשם הרב סינגאווי.
זו טענה מעניינת לומר שאנשים שאינם שומרים תומ''צ יש להם שיטה שלפיה הם הולכים.
אבות אבותם וכשיטה שנוהגים בה רוב עם ישראל ולא קבוצה קטנה של אחוז 1.זו טענה מעניינת לומר שאנשים שאינם שומרים תומ''צ יש להם שיטה שלפיה הם הולכים.
חס וחלילה ומעשה בר"ט שנהג כבית שמאי יוכיח קצת.בלתק, אבל כמדומה ואאל'ט יש סמך.לקרקפתא דלא מנח תפילין, שיניח בלילה עכ'פ